Linkovi

Moskva: Viktor Zubkov razgovarao sa Kondolizom Rajs i Robertom Gejtsom


Ruski premijer Viktor Zubkov danas je sa američkim državnim sekretarom Kondolizom Rajs i ministrom odbrane SAD Robertom Gejtsom razmotrio aktuelna pitanja rusko-američke bilateralne saradnje, kao i perspektive bilateralnih odnosa, saopštila je pres-služba ruske vlade.

Kako se navodi, posebna pažnja bila je posvećena trgovinsko-ekonomskim odnosima koji se stabilno razvijaju poslednjih godina.

Ruska strana je naglasila neophodnost završavanja pregovora o ulasku Rusije u Svetsku trgovinsku organizaciju. Kondolizu Rajs danas je primio i prvi potpredsednik vlade Dmitrij Medvedev, a kako je saopšteno razmotrena su takođe pitanja bilateralne trgovinsko-ekonomske saradnje, pitanja povezana sa razoružavanjem, kao i ulazak Rusije u Svetsku trgovinsku organizaciju. Kondiliza Rajs danas je imala odvojeni sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija, kojem je prisustvovao i ruski ombudsman Vladimir Lukin.

Kondoliza Rajs i Gejts juče su razgovarali sa ruskim kolegama Sergejem Lavrovom i Anatolijem Serdjukovom. Nakon razgovora, Kondoliza Rajs i Lavrov saopštli su da nije postignut kompromis oko spornih pitanja dve zemlje. Kondoliza Rajs i Gejts ocenili su, međutim, posle susreta da će nastaviti da rade na postizanju sporazuma o raketnom štitu koji je izazvao zaoštravanje odnosa sa Moskvom. Dve strane iznele su suprostavljene stavove i oko iranskog nuklearnog programa.

XS
SM
MD
LG