Linkovi

Blještavi časopisi koji se bave životima slavnih, u SAD veliki biznis


Stara izreka kaže da slika vredi milion reči. Međutim, u današnje vreme, u Americi, ukoliko je to slika poznate javne ličnosti – ona može da vredi mnogo, mnogo više.

Blještavi časopisi koji se bave životima slavnih, u Americi su veliki biznis. Svake nedelje u prodavnicama širom Sjedinjenih Država kupuju se milioni primeraka, a već dugo, uz sve te tračeve i fotografije, postavljase pitanje šta najbolje prodaje takve magazine.

Stoga su ljudi koji prave interent sajt časopisa Forbes odlučili da utvrde koje slavno lice najbolje prodaje tabloide? Na prvom mestu – Dženifer Eniston! Prema analizi Forbes-a, kada se bivša zvezda serije Prijatelji nađe na naslovnoj strani, proda se pet miliona primeraka više. Na drugom mestu – njen bivši muž Bred Pit.

Svaki časopis koji je jedno od njih dvoje ili oboje stavio na naslovnu stranu poboljšao je prodaju za preko deset procenata, što znači na stotine hiljada dolara ekstra zarade za listove poput People-a, Stara-a ili Us Weekly-ja. U Forbes-u tvrde da je dopadljivost ključni faktor u utvrđivanju koja poznata ličnost prodaje novine. U prvih pet su još Skarlet Džohensen, Anđelina Žoli i Riz Viterspun.

Zanimljivo, jedna od najbolje praćenih poznatih ličnosti je Britni Spirs, koja se pojavila na 18 naslovnih strana u poslednjih šest meseci. Međutim, u Forbes-u ističu da njeno lice na naslovnici čak smanjuje prodaju časopisa.

XS
SM
MD
LG