Linkovi

Treći teniser sveta, Novak Djoković, plasirao se u drugo kolo turnira u Beču


Novak Djoković dobio je svoj prvi turnirski meč otkako je u finalu US opena, pre tačno mesec dana, poražen od Rožea Federera.

Treći teniser sveta plasirao se u drugo kolo turnira u Beču - nagradni fond 642.750 evra - pošto je u dosta netipičnom okršaju savladao svoju staru mušteriju, Amerikanca Robija Džineprija, rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Naredni protivnik biće mu Čeh Tomaš Zib, 126. sa ATP liste, koji je popodne bio ubedljiv protiv Nemca Florijana Majera - 6:1, 6:4.

Interesantno je da se Djoković austrijskoj publici, u kojoj je bilo i dosta tamošnjih Srba, predstavio donekle izmenjenim imidžom. Ostaje da se vidi da li je bradica "od pet dana" odraz puke želje za razbijanjem monotonije, ili Novakovog pokušaja da sa svojih 20 godina izgleda za nijansu zrelije...

Relativno duga pauza osetila se na Djokovićevoj igri, posebno kada je na svoj servis trebalo da diktira tempo.

Naročito u prvim gemovima imao je dosta neiznudjenih grešaka, a često je pribegavao i svom omiljenom oružju - skraćenoj lopti - što mu nije uvek donosilo poene. U jednom trenutku čak je vezao dve dvostruke servis greške!

Obojica tenisera startovala su sa po dva "brejka". Novak je posle toga uspeo da osvoji gem na svoj servis i povede sa 3:2, ali je Džinepri nastavio da kuburi. Do kraja seta upisao je samo još jedan gem, i to na servis srpskog tenisera (4:3), da bi Djoković četvrtim "brejkom" došao do šanse koju u narednom gemu nije propustio - 6:3.

U istom stilu nastavio je i posle kraćeg odmora. Odmah je stekao ključnu prednost od 2:0, Džinepri je iz šestog pokušaja(!) konačno uspeo da sačuva svoj servis (2:1) i to proslavio podizanjem ruku u vazduh, ali onda je ostatak meča protekao u gotovo rutinskoj igri.

"Brejkova" više nije bilo i prvi nosilac turnira u Beču bez problema je stigao do trijumfa.

XS
SM
MD
LG