Linkovi

Medojević: Opozicija sutra saopštava stavove o sadržaju novog ustava


Predstavnici opozicionih stranaka nisu danas, kako je bilo planirano, zbog odsustva pojedinih lidera opozicije, održati sastanak na kome je trebalo da saopšte svoje stavove o tome da li je za njih prihvatljiva završna ponuda vladajuće koalicije o sadržaju novog ustava.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da će opozicione stranke konačne stavove o rješenjima u najvišem pravnom aktu, koje je ponudila vladajuća koalicija, saopštiti na sjutrašnjem sastanku.

Predstavnici vlasti i palamentarne opozicije završili su u četvrtak pregovore o novom crnogorskom ustavu.

Medojević je naveo da će od sastanka opozicije zavisiti da li će biti daljih pregovora sa vladajućom koalicijom i ko će učestvovati u njima.

“Sada ostaje da se vidi da li je moguće napraviti zajednički odgovor, koji podrazumijeva da svi zajedno prihvatimo ponudu vladajuće koalicije i glasamo za ustav ili da je odbijemo i ne glasamo za najviši pravni akt”, kazao je on.

Lider PzP je rekao da je treća varijanta da, ukoliko ne bude zajedničkog opozicionog stava o ustavu, da se napravi dogovor o međusobnom nenapadanju.

“Svi znamo svoje pozicije i svaka partija će procijeniti da li nastavlja pregovore o
nekim posebnim partijskim zahtjevima, jer svaka stranka, osim zajedničke opozicione platforme, ime i neke svoje partijske zahtjeve”, kazao je Medojević.

Narodna stranka ranije se povukla iz pregovora, jer su za tu partiju, kako je saopšteno, neprihvatljive sve, pa i izmijenjene formulacije Predloga ustava koje je vladajuća koalicija dostavila opoziciji.

XS
SM
MD
LG