Linkovi

Srpska teniserka Jelena Jankovićeva izgubila od Žistin Enen


Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće na turniru u Štutgartu, pošto je u polufinalnom meču izgubila od prve igračice sveta Žistin Enen sa 2:0, po setovima 7:6, 7:5. Jankovićeva je nastavila loš niz protiv Belgijanke, pošto je zabeležila osmi poraz u osam mečeva u kojima je igrala sa Enenovom.

Belgijska teniserka će u finalu turnira u Štutgartu igrati sa pobednicom iz dugog polufinala u kom se sastaju Francuskinja Tatjana Golovin i Ruskinja Svetlana Kuznjecova. Meč srpske teniserke i Belgijanke počeo je izjednačeno, gde su obe igračice osvajale gemove na svoj servis. Enen je napravila brejk u 4. gemu, pa je imala vođstvo od 5:2, ali je Jankovićeva u 9. gemu uzvratila brejk, iako je tada Enen servirala za set. Treća igračica sveta uspela je da izjednači na 5:5, a zatim su obe teniserke uzele po gem i ušle u taj brejk. Belgijanka je bila ubedljiva u taj brejku 7:2 i stigla do vođstva 1:0 u setovima.

Jankovićeva je posle izgubljenog prvog seta uspela da se vrati u sledećem. Srpskoj teniserki pošlo je za rukom da napravi brejk u već drugom gemu, odrzzi koncentraciju na svom servisu i povede sa 3:0. Treća teniserka sveta imala je tri brejk lopte u šestom gemu pri rezultatu 4:1, ali Belgijanki je pošlo za rukom da smanji rezultat u u drugom setu na 4:2. Enenova je, međutim, nametnula svoj ritam igre, oduzela servis Jankovićevoj, a potom osvojila gem na svoj servis i izjednačila rezultat na 4:4. Obe teniserke osvojile su gemove na svoj servis za rezultat 5:5. Enenova je u 11. gemu na servis srpske teniserke imala dve brejk lopte. Belgijanki je pošlo za rukom da iskoristi drugu priliku i povela sa 6:5 u drugom setu. Enenova je u narednom gemu bila sigurna na svoj servis, osvojila drugi set sa 7:5 za konačnih 2:0 u setovima. Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 650.000 evra.

XS
SM
MD
LG