Linkovi

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila trofej na turniru u Luksemburgu


Ana Ivanović je osvojila trofej na turniru u Luksemburgu, pošto je u finalu pobedila desetu igračicu sa WTA liste, Danijelu Hantuhovu - 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:4, posle 145 minuta igre.

Srpska teniserka tako je stigla do pete titule u karijeri, na turniru čiji je ukupni nagradni fond iznosio 600.000 dolara. Slovakinja je od starta krenula mnogo agresivnije i odmah stigla do brejka. Ipak, srpska teniserka uspela je da uzvrati udarac i povede sa 3:2. I kada se činilo da će Ivanovićeva uspeti da nametne svoj stil igre, Hantuhova je odigrala gotovo bez greške i sa četiri vezana gema stigla je do vodjstva u prvom setu.

I u nastavku je Slovakinja, koja je bila postavljena za četvrtog nosioca, krenula silovito. Novim brejkom je najavila da je ozbiljno rešena da osvoji titulu, dok je na drugoj strani šesta igračica sveta imala velikih problema sa prvim servisom. Uprkos tome, Ana Ivanović je uspela da se izvuče iz krize i najpre sustigne prednost protivnice, a zatim i izjednači u setovima. Neizvesna borba potrajala je do sedmog gema odlučujućeg, trećeg seta, kada je Ana uspela da napravi ključni brejk. Hantuhova je nakon toga zatražila medicinski tajm-aut, kojim je možda želela da izbaci rivalku iz ritma, ali ta pauza nije uticala na dobru igru Ivanovićeve. Ona je odmah u nastavku dobila gem na svoj servis, a deset minuta kasnije i zasluženo rešila meč u svoju korist.

Ivanovićeva, koja je u Luksemburgu bila drugi nosilac, tako je stigla do trećeg trofeja ove sezone, posle osvajanja turnira u Berlinu i Los Andjelesu. Ulaskom u finale srpska teniserka obezbedila plasman na završni turnir sezone, Masters, koji počinje 7. novembra u Madridu, ali istovremeno se i revanširala Hantuhovoj za poraz u četvrtfinalu turnira u Hertogenbošu.

XS
SM
MD
LG