Linkovi

U dva sukoba poginulo 165 talibanskih ekstremista u Avganistanu


Više od 165 pobunjenika i jedan pripadnik medjunarodnih snaga (ISAF) poginuli su u Avganistanu u dva odvojena sukoba, od kojih jedan i dalje traje, saopšteno je danas
u Kabulu.

Kako se navodi u saopštenju ISAF-a, talibani su juče otvorili vatru na avganistanske i medjunarodne snage pucnjavom u gradu Musa Kala, u provinciji Helmand. Taj grad kontolišu talibani, pa su pojačanja napadačima tizala tokom celog dana. Medjunarodne snage odgovorile su vazdušnim napadima, a borba i dalje traje. Do sada je poginulo najmanje 100 pobunjenika i jedan strani vojnik, četiri su ranjena, a za sada nema podataka o eventualnim civilnom žrtvama.

U drugom sukobu, u provinciji Uruzgan, u blizini mesta Kakrak, talibanski borci napali su kasno sinoć iz nekoliko bunkera vatrom iz automata i minobacača patrolu avganistanske vojske. Borbe su trajale šest sati, a u sukob su se uključile i kopnene i vazdušne medjunarodne snage, koje su "pozitivo identifikovale pozicije talibana".

U tom sukobu poginulo je najmanje 65 talibana, a ranjena su tri civila, dok medju pripadnicima avganistanske vojske i medjunarodnih snaga nije bilo žrtava, saopštili je avganistanska vojska.

XS
SM
MD
LG