Linkovi

Pevačica Mini Drajver oduševila kritičare albumom “Seastories”


Većina ljudi možda je najbolje pamti kao punačku i naizgled neuglednu irsku tinejdžerku u filmu iz 1995. godine “Krug prijatelja”. Međutim, Mini Drajver je tumačila čitav dijapazon uloga, od ruske pevačice u filmu “Zlatno oko”, iz serije o tajnom agnetu Džejmsu Bondu, do pacijentkinje koja čeka transplantaciju srca u romantičnoj komediji “Vrati mi se”. Ipak, ovihdana Mini Drajver na scenu izlazi jednostavno kao – Mini Drajver.

Možda je najbolje pamtimo po ulozi u nežnom filmu o odrastanju - “Krug prijatelja”. No, to je bilo 1995. Sada, posle niza uspešnih filmova u kojima su joj partneri bili zvezde poput Ruperta Evereta, Džona Kjuzaka i Meta Dejmona, Mini Drajver ponovo oduševljava publiku, ovog puta zahvaljujući repertoaru soul balada i bluz gitarskih rifova.

Mini Drajver je trenutno na turneji gde promoviše svoj novi album “Seastories”. Svratila je na Glas Amerike da bi popričala sa nama o svom novom CD-u.

"Živim pored okreana i pišem tekstove pored okeana, za sve moje priče u suštini inspiraciju nalazim kraj okeana. I to je zapravo odakle sve potiče, nije ništa komplikovanije od toga..” priča Mini Drajver.

“Seastories” je zapravo njen drugi album nakon što je kao pevačica debitovala 2004. ostvarenjem "Everything I've Got in My Pocket."

"Od malih nogu sam volela da glumim, pišem i pevam. Umetnici rade više od jedne stvari, to je suština kada ste kreativna osoba. Planiram da radim razne stvari – da pišem knjige, da imam decu, da nastavim da snimam ploče…”

Ocene kritičara za novi album Mini Drajver bile su uglavnom blagonaklone, a dnevnik USA Today ju je uporedio sa rokerkom Krisi Hajnd. Međutim, kada Mini pominje svoje uzore, u pitanju su uglavnom muškarci, sa izuzetkom Džoni Mičel.

"Bog Dilan, Nil Jang, Džoni Mičel, Krozbi, Stils I Neš, dakle pevači američkog folka, “amerikane”… Vudi Gutri, Henk Vilijams, Džoni Keš…”

Iako Drajver trenutno peva na koncertima širom SAD, nije odustala od svog primarnog zanimanja glumice, i nastavlja da glumi u seriji “The Rićes” na TV mreži FX.

“Vezana sam ugovorom da radim televizijsku seriju, tako da mi kažu kada moram da idem na snimanja, a sve ostalo moram da uklapam u odnosu na to. Ove godine nisam mogla da snimam filmove jer sam bila na turneji promovišući album. Tako da radim sve što mi trenutak dozvoljava…” kaže Mini.

Šta god da Mini Drajver radi – po svemu sudeći radi kako treba…


Povezani članci

XS
SM
MD
LG