Linkovi

Tel Aviv: Pozitivan svaki čvrsti stav o iranskom nuklearnom programu


Svaki čvrsti stav o iranskom nuklearnom programu pozitivan je, saopšteno je danas iz izraelskog ministarstva spoljnih poslova.

Francuski ministar spoljnih poslova Bernard Kušner u nedelju je kazao da bi svet trebao da se pripremi za mogući rat sa Iranom i zatražio da Evropska unija toj zemlji nametne posebne sankcije, kako bi je sprečila da razvije atomsku bombu.

„Odlučne izjave da svet neće prekrštenih ruku gledati razvoj iranskog nuklearnog programa pozitivne su, jer upućuju jasnu poruku Teheranu“, kazao je agenciji Frans pres portparol izraelskog ministarstva spoljnih poslova, Mark Regev.

On smatra da Iran neće obustaviti program nuklearnog naoružanja sve dok ne shvati da se međunarodna zajednica tome protivi ozbiljno, jedinstveno i odlučno. Iran je Kušnera i šefa francuske države Nikolasa Sarkozija optužio za ekstremizam.

„Novi stanar Elizeja želi da kopira Belu kuću. Taj se Evropljanin stavio u kožu Amerikanaca i oponaša njihova urlanja“, objavila je iranska nacionalna agencija IRNA.

Njemačka, Francuska, Sjedinjene Američke Države, Britanija, Kina i Rusija, pregovaraju sa Iranom o nuklearnom programu i u petak će u Vašingtonu razmotriti nacrt rezolucije Ujedinjenih nacija koja predviđa nove sankcije.

XS
SM
MD
LG