Linkovi

Predstavnica UN za položaj ljudskih prava u poseti Beogradu i Prištini


Specijalna predstavnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za položaj ljudskih prava Hina Jilani posetiće od 17. do 21. septembra Beograd i Prištinu. Jilani će se sastati sa predstavnicima vlade i pravosuđa, a planirani su i susreti sa predstavnicima nevladinih organizacija.

Ona će razgovarati i sa zaštitnicima ljudskih prava, odnosno ombudsmanima, i predstavnicima međunarodne zajednice. Clj posete je procena položaja zaštitnika ljudskih prava i upoznavanje sa pravnim okvirom kao i sredinom u kojoj ombudsmani obavljaju svoju dužnost.

Nakon posete, Specijalna predstavnica će objaviti izveštaje sa svojim zaključcima i preporukama za dalje aktivnosti. Izveštaji će zvanično biti predstavljeni i Komisiji Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Jilani će preliminarne rezultate svoje posete predstaviti na konferenciji za novinare 19. septembra u Beogradu. Specijalna predstavnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za položaj zaštitnika ljudskih prava boraviće 24. i 25. septembra i u Makedoniji.

XS
SM
MD
LG