Linkovi

88 osoba poginulo kada se avion srušio na tajlandskom ostrvu Puket


Ukupnu 88 osoba danas je poginulo kada se putnički avion zbog lošeg vremena srušio prilikom sletenja na aerodrom na ostvru Puket, saopštilo je tajlandsko Ministarstvo zdravlja. Prema ranijem bilansu, koji su prenele agencije, prilikom pada aviona poginulo je više od 100 osoba. U saopštenju tajlandskog Ministarstva zdravlja navodi se da su 43 osobe preživele pad aviona.

Tajlandski zaničnici su saopštili da je avionu bilo 130 osoba - 123 putnika i sedam članova posade. Ranije je saopšteno da je u avionu bilo 128 osoba. Prema podacima tajlandskih vazduhoplovnih vlasti, u avionu se nalazilo 78 stranaca, većinom Evropljana koji su putovali na odmor. Tajlandski zvaničnici su rekli da se nesreća desila prilikom sletanja aviona pri jakoj kiši. Avion je skliznuo s piste i prepolovio se, a zatim je izbio požar.

Avion ogranka tajlandske privatne aviokompanije "Orijent Taj erlajnz", koji organizuje jeftine letove u unutrašnjem saobraćaju, leteo je iz Bangkoka u popularno letovalište Puket.

"Vidljivost je bila jako loša dok je pilot pokušavao da sleti. Hteo je da zaokrene, ali je avion izgubio ravnotežu i srušio se. Prepolovio se", rekao je direktor uprave za vazdušni saobraćaj Tajlanda Čajsak Angsuvan.

XS
SM
MD
LG