Linkovi

Najmanje 15 osoba poginulo u bombaškom napadu u Pakistanu


Najmanje 15 vojnika poginulo je a 11 je ranjeno danas kada je bombaš samoubica aktivirao bombu u jednoj vojnoj kantini na severozapadu Pakistana, rekli su pakistanski zvaničnici. Napad se desio u vojnoj kantini u gradu Gazi Tarbela, saopštila su dva pakistanska bezbednosna zvaničnika.

Portparol pakistanske vojske general Vakid Aršad je potvrdio da je 15 vojnika ubijeno a 11 ranjeno od kojih neki teško, ali nije mogao da potvrdi čime je eskplozija izazvana.

"Biće jasno tek kada se završi istraga", rekao je pakistanskoj Geo televiziji.

Dva bezbednosna zvaničnika rekla su da su nastradali vojnici bili pripadnici Karar komando grupe koja je učestvovala u kontraterorističkim operacijama protiv islamskih militanata u raznim delovima zemlje. Trupe iz tog sastava su učestvovale u vojnom napadu na pro-talibanske ekstremiste u Crvenoj džamiji u Islamabadu u julu u kome je preko 100 osoba izbubilo život i posle kojih je usledio niz napada u znaku odmazde protiv bezbednosnih snaga, navodi televizija Geo.

Ova eksplozija je najnovija u nizu napada koji su upereni protiv pakistanske vojsku. U dve explozije u Ravalpindiju gde se nalazi generalštab 4. septembra ubijeno je 25 osoba a ranjeno 60.

XS
SM
MD
LG