Linkovi

Anketa: Samo trećina Amerikanaca zadovoljna Bušovim radom


Samo trećina Amerikanaca zadovoljna je načinom na koji predsednik Dzordz Buš obavlja svoj posao, a još manje je zadovoljno radom Kongresa, rezultat je danas
objavljenog istraživanja Asošiejted Pres (AP) i Ipsosa. Dok sukob izmedju Buša i demokrata u Kongresu oko Iraka i dalje dominira vestima, 33 posto ispitanika reklo je da odoborava Bušovo rad. To je otprilike isti procenat kao najnži nivo podrške Bušu koja je ikad izmerena u AP - I psos anketama od 32 posto, nivo koji je skoro ostao nepromenjen od kraja prošle godine.

Podrška Bušu po nizu pitanja se kreće od 40 posto za spoljnu politiku i terorizam do 33 posto za Irak. Ali nije samo njegova popularnost nisko pala. Podrška Kongresu od 26 posto je otprilike isto tu negde oko svoje najniže tačke od kada su demokrate preuzele kontrolu od Bušovih republikanaca u januaru, i koja je iznosila 24 posto u julu. Samo 28 posto ispitanika misli da zemlja ide u dobrom pravcu, mišljenje koje se uvrežilo od prošle godine. Pola republkanaca i nezavisnih koji ih podržavaju i velika vecine demokrata smatra da su SAD na pogrešnom koloseku.

Istraživanje je sprovedeno od 10. do 12. septembra u obliku telefonskih intervjua sa 1.000 osoba. Margina greške je plus minus tri procentna poena.

XS
SM
MD
LG