Linkovi

San Drancisko: Kompanija Epl predstavila novi bežični ajpod


Misterija je najzad razrešena - tajanstveni novi proizvod kompanije Epl, o kome se već dugo zuckalo, ali niko nije hteo da kaže o čemu je zapravo reč - predstavljen je javnosti u San Francisku.

Generalni šef Epla, Stiv Džobs, pokazao je novu verziju popularnog džepnog plejera, zvanog ajpod tač (iPod Touch), sa mogućnošću bežičnog priključivanja na internet. Novi ajpod nema karakteristični eplov krug sa komandama po obodu, već se sa njim komunicira isključivo preko ekrana, sa dijagonalom od 9 santimetara koji zauzima praktično čitavu jednu stranu. Uređaj zapravo nema ni jedno jedino dugme. U njegovu memoriju, u konfiguraciji od 8 gigabajta, može da stane 1750 muzičkih numera, 10 sati videa ili 20 hiljada fotografija. Ajpod tač je opremljen i Eplovim brauserom Safari, za pretraživanje i komunikaciju preko interneta.

Ako se sa novim ajpodom nađete u blizini otvorene bežične veze sa internetom, kod kuće, u nekom kafiću, na nekom aerodromu... možete da posetite omiljene sajtove, da slušate i kupujete muziku, pretražujete i gledate video sadržaje, na primer preko sajta zvanog Ju tjub (You Tube). Uz njega se dobija i USB kabl za priključivanje na mek ili pi-si, preko kojeg mogu da se prebacuju fajlovi u oba pravca. Ajpod tač je debeo svega 8 milimetara, težak je 120 grama, a u zavisnosti od toga šta radi, puna baterija može da traje do 22 sata. Postoje verzije od 8 i 16 gigabajta, koje koštaju 300 odnosno 400 dolara.

XS
SM
MD
LG