Linkovi

Ove nedelje predstavljamo vam triler "Death Sentence"


U uzbudljivom novom filmu, Kevin Bejkon tumači ulogu oca, čiji sin strada u bezosećajnom aktu nasilja. Međutim, želja za osvetom preti da ga pretvori u opasniju osobu nego što je ubica njegovog sina.

«U redu» su poslednje reči koje će Nik Hjum, biznismen lepe naravi i vaspitanja ikada čuti iz usta svoga sina. Kada su se kasno uveče zaustavili na oronuloj benzinskoj pumpi našli su se na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Jdna banda upravo u tom trnutku rešila je da opljačka pumpu, i tom prilikom tinejdžer koji je stajo u redu kakobi platio svoje piće, biva ubijen, dok otac sve nemoćno posmatra s druge strane stakla. Spolja, Nikov odgovor na ogromnu tugu zbog smrti svog sina je da što više radi.

Međutim, iznutra njegov bes kulja. Ovaj mirni čovek kupuje pištolj, pronalazi ubicu svog sina i ubija ga. Kevin Bejkon je zvzeda filma, u ulozi ožalošćenog oca koji postaje opsednut osvetom. I sam otac dvoje dece, Bejkon kaže da ga je ovaj film naterao da razmišlja o najgorem košmaru svakog roditelja:

«Morate da se unesete u to. Moj moto je 'koristi svoje iskusto i predaj se ulozi'. Ja nemam ništa zajedničko sa likom koji igram, i nadam se da nikad neću doživeti tako nešto, tako da sam mogao da uradim upravo to, da se predam ulozi ... ali sam isto tako morao da iskoristim odnos sa svojom decom i ta duboka osećanja koja gajim prema njima. Teško je kada se unostite u to svakodnevno. Ja sam prilično dobar u tome da zaboravim na posao kada odem kući, ali ponekad to može da ostavi veliki trag na vas. Stres koji se primećuje na mom licu u filmu, nije sve samo šminka.»

Keli Preston tumači ulogi Nikove supruge i kako kaže, njen lik se suočava sa tugom mnogo više iznutra i mnogo manje smrtonosno od lika koji igra Bejkon.

«Lik koji ja igram ne shvata šta se dešava njenom mužu, uopšte nama predstavu da se nešto tako strašno događa. Ona se zatvara u sebe i skoro potpuno se isključuje.»

Ejša Tajler igra detektivku odeljenja za ubistva, koja s porastom broja mrtvih, počinje da sumnja da je otac uzeo pravdu u svoje ruke.

«Ona i sama ima dilemu, jer zaista saoseća sa onim kroz šta Nik Hjum prolazi. Izgubio je člana porodice na vrlo brutalan način i to je stvarno strašno. Istovremeno, ona se zaklela da služi zakonu i taj njen unutrašnji konflikt između onoga što oseća da je u redu i onoga što zna da je u redu, jeste isti konflikt koji imaju gledaoci kada gledaju ovaj film. Mnogi će pomisliti 'Razumem zbog čega ovaj tip radi to što radi, razmem šta ga pokreće, ali istovremeno to je očigledno pogrešno'. Likkoji ja igram u jednom trenutku kaže 'svi misle da su u pravu u ratu, a opet svi ginu'. Ovo što ovaj film u stvari želi da poruči jeste da se 'nasiljem ništa ne može rešiti'. I ne samo to, već će ono eskalirati do tačke u kojoj ne možete da seizvučete iz situacije koju ste sami stvorili.»

U filmu "Death Sentence" igraju još i Geret Hedlund, kao vođa bande ubica, Džon Gudman, u ulozi beskrupuloznog prodavca oružja koji obezbeđuje naoružanje za obe strane u ovom uličnom ratu. Film je režirao Džejms Van, Australijanac poznat po čuvenom horor hitu iz 2004. "Saw". Scenario je napisao Ian Mekenzi Džefers, a zasnovan je na istom romanu koji je inspirisao serijal filmova "Death Wish" sa Čarlsom Bronsonomu glavnoj ulozi.

XS
SM
MD
LG