Linkovi

Pripadnici policije i međunarodnih snaga ubili 40 talibana


" hspace=2 src="/serbian/images/ap_afghanistan_kabul_attack_31aug07_eng_195.jpg" width=210 align=right vspace=2 border=0>Pripadnici policije i međunarodnih snaga u Avganistanu ubili su oko 40 talibanskih
pobunjenika, saopštile su danas loklane vlasti. Najveći broj talibana ubijen je u provinciji Gazni, na teritoriji na kojoj su talibani oteli 23 južnokorejskih talaca pre šest nedelja. Dvoje otetih je ubijeno, a ostali oslobođeni prošle nedelje, nakon pregovora pobunjenika i vlasti u Seulu.

Najmanje 18 talibana ubijen je kasno sinoć, u napadu policije na grupu pobunjenika u centralnoj avganistanskoj provinciji Gazni, rekao je policijski general Ali Šah Ahmadai, dodajući da je "akcija bila uspešna".

U južnoj avganistanskoj provinciji Helmand, u sukobima pobunjenika sa pripadnicima međunarodnih snaga predvođenih SAD i policije ubijeno je više od 20 talibana, navodi se u saopštenju međunarodnih snaga. Sukobi su izbili u distriktu Musa Kala, delimično pod kontrolom talibana. U saopštenju se dodaje da u redovima policije i međunarodnih snaga nije bilo žrtava, a talibanski zvaničnici nisu do sada saopštili koliko je pobunjenika poginulo u sukobima.

XS
SM
MD
LG