Linkovi

Ivanović fizički napadnut u blizini restorana "Ribnica" u Podgorici


Jedan od osnivača nezavisnog dnevnika "Vijesti" Željko Ivanović fizički je napadnut jutros oko četiri sata u blizini restorana "Ribnica" u Podgorici, gdje je list proslavljao deset godina postojanja. Ivanović, koji je u ‘’Vijestima’’ direktor za uređivačka pitanja, istučen je u neposrednoj blizini mjesta gdje je napadnut književnik Jevrem Brković i ubijen njegov tjelohranitelj Srđan Vojičić.

Prema prvim saznanjima, Ivanović je izašao iz restorana i krenuo prema kolima koja su bila tu parkirana, kada suiz mraka izašla trojica napadača i napala ga drvenim i metalnim šipkama.
Ivanović, koji je tučen po glavi i tijelu, uspio je poslije napada da se vrati u restoran, nakon čega je prebačen u bolnicu. Direktor podgoričkog dnevnika, optužio je za napad bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića i "njegovu biološku ili kriminalnu" familiju.
"Pored brojnih čestitki koje Vijestima dolaze od ljudi s imenom i prezimenom i instuticija, ovo je čestitka od onih koji nemaju ni ime ni prezime, ni obraz. To je čestitka od onih koji vladaju Crnom Gorom, a to je Milo Đukanović i njegova familija, bilo biološka ili kriminalna", rekao je Ivanović.

Uprava policije je izdala saopštenje o napadu na Ivanovića, u kome se navodi, da su, "po saznanju za događaj, anganžovane sve raspoložive operativne policijske snage u pravcu indentifikovanja i pronalaženja počinilaca ovog krivičnog djela". Crnogorski predsjednik Filip Vujanović zatražio je od Uprave policije maksimalno angažovanje na rasvjetljavanju napada i otkrivanju napadača na Ivanovića.

Napad na Ivanovića osudili su ministar medija u ostavci Predrag Sekulić, predsjednik Udruženja novinara Crne Gore Savo Gregović, portparol Narodne stranke Slaviša Guberinić, SNP, Asocijacija mladih novinara i UNEM.

XS
SM
MD
LG