Linkovi

SRS i SL najavili blokadu saobraćajnice između Srbije i Crne Gore


Srpska radikalna stranka i Srpska lista najavile su danas u Podgorici da će, ako se do utorka, 4. septembra ne dozvoli episkopu Filaretu ulazak na crnogorsku teritoriju, a on se sa tim saglasi, blokirati sve saobraćajnice između Srbije i Crne Gore.

Zamjenik predsjednika SRS-a Tomislav Nikolić i lider SL-a Andrija Mandić najavili su na konferenciji za novinare da će 4. septembra posjetiti episkopa Filareta na graničnom prelazu Ranče i pozvali rukovodstvo Crne Gore da mu do tada omogući da obavlja službu na crnogorskoj teritoriji.

’’SRS je u stanju da pokaže Crnoj Gori koliko je Srbija žila kucavica za nju. Nemoj da nas tjeraju da ta žila kucavica pomalo prestane da kuca. Možemo da zatvorimo sve puteve koji vode ka Crnoj Gori. Ako nas vladika zamoli - mi ćemo to uraditi’’, kazao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, »to je najljepši vid izražavanja protesta protiv odluke neke od vlada, a koriste ga prevoznici u Francuskoj, farmeri u Danskoj, Srbi u Crnoj Gori«.

Nikolić je kazao da je cinično i ironično da Crna Gora kaže da onaj ko je osumnjičen pred Haškim tribunalom ne može da se kreće njenom teritorijom.

’’Crna Gora krije mnoge bjegunce od zakona evropskih država, koji se nalaze na crvenim Interpolovim potjernicama. Crna Gora je utočište za mafijaše, a jedan srpski vladika za koga Hag kaže da je osumnjičen ne može da se pojavi na teritoriji Crne Gore’’, istakao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, ako Haški tribunal ima nešto protiv vladike Filareta neka podigne optužnicu, preda vlastima u Beogradu ili pokrene postupak u Hagu, ‘’a vladika će drage volje da se odazove i dobrovoljno ode u Hag da mu se sudi’’.

Mandić je ponovo pozvao crnogorskog premijera Željka Šturanovića da riješi slučaj episkopa Filareta, ističući da je na njemu najveća odgovornost. ‘’Nema nikakvog izvlačenja, želimo da predsjednik Vlade najkasnije do utorka pronađe rješenje’’.

XS
SM
MD
LG