Linkovi

US Open 2007: Nove pobede Ane, Jelene i Janka


Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo US opena, pošto je savladala Francuskinju Aravan Rezai sa 6:3, 6:1. Jelena Janković plasirala se u treće kolo US opena, nakon što je u meču druge runde pobedila Beloruskinju Olgu Govorcovu rezultatom 6:2, 6:2. Tipsarević uspešno započeo svoj pohod na US openu.

Mlada srpska teniserka Ana Ivanović bez većih problema plasirala se u treće kolo US Opena u Njujorku. Ivanovićeva, koja je postavljena za petog nosioca, u drugoj rundi savladala je Araven Rezai sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1. Samo na početku meča francuska teniserka bila je dostojan rival Ivanovićevoj. Rezai je u prvom gemu napravila brejk, a potom povela sa 2:0 i 3:1. Tada se, medjutim, srpska igračica potpuno razigrala i uzvratila brejkom. Sve posle toga bila je pesma mlade srpske teniserke, koja je osvojila naredna tri gema i okončala prvi deo meča u svoju korist rezultatom 6:3. Drugi set Ivanovićeva odigrala je još bolje i dopustila protivnici da osvoji samo jedan gem, rutinski overivši plasman u sledeću fau turnira. Srpska teniserka u trećem kolu igraće protiv pobednice ruskog duela izmedju Vere Duševine i Jekatarine Bučkove.

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US opena, nakon što je u meču druge runde pobedila Beloruskinju Olgu Govorcovu rezultatom 6:2, 6:2 za 62 minuta igre. Jelena je rutinski obavila posao, rivalka je daleko slabija teniserka i pitanje pobednice nije se postavljalo nijednog trenutka. Protivnica našoj igračici u borbi za osminu finala biće talentovana Alis Korne, koja je ubedljivo savladala Karolin Voznijački - 6:2, 6:1. Jankovićeva nije igrala preterano agresivno, mada je napravila nekoliko lepih 'vinera' iz bekhenda. Govorcova bi s vremena na vreme odigrala perfektan poen, ali mnogo češće su bile neiznuđene greške, čak 31.

Srpski teniser Janko Tipsarević uspešno je započeo svoj pohod na US openu, pošto je u meču prve runde savladao domaćeg tenisera Rajana Svitinga rezultatom 5:7, 6:2, 6:4, 6:2. Sledeći rival našeg tenisera biće Rafael Nadal, koji je teškom mukom eliminisao Aluna Džonsa. Prava borba viđena je jedino u prvom setu, kada je srpski teniser spasao set loptu, ali na kraju ipak prepustio vođstvo Amerikancu. Srpski teniser je lako dobio drugi set, u trećem je nadoknadio brejk zaostatka i poveo, a zatim bez problema završio posao. U međuvremenu je završeno još nekoliko mečeva, a Britanac Tim Henman savladao Dmitrija Tursunova sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. Mardi Fiš je maksimalnim rezultatom pobedio Bruna Ečaragaja, a isto je ostvario i Karlos Moja protiv Bjorna Faua.

XS
SM
MD
LG