Linkovi

Srpski teniser lako savladao Holanđanina Hasea sa 6:2, 6:1, 6:3


Srpski teniser lako savladao Holanđanina Hasea sa 6:2, 6:1, 6:3. – Sjajna igra Novaka Đokovića uz do sada ne prikazan kvalitet, nadmoćna i sigurna igra na mreži.

Bez obzira na ime i rejting protivnika, Novak Đoković imao je impresivan start na Otvorenom prvenstvu SAD, poslednjem grend slem turniru u sezoni. Za nešto više od sat i po vremena provedenih na terenu Luis Armstrong, Đoković je lako savladao Holanđanina Robina Hasea sa 6:2, 6:1, 6:3. Srpski teniser je od početka pokazao da s pravom slovi za jednog od glavnih favorita na turniru. Poraz od Moje u prvom kolu mastersa u Sinsinatiju kao da se nije ni dogodio, jer je Đoković prikazao igru kojom je savladao tri prva igrača po rejtingu u poslednja tri kola u Montrealu.

Mladi Holanđanin sigurno je daleko od klase Federera, Nadala i Rodika, ali je igrao možda i u životnoj formi, ali nije mogao ni malo da naudi Noletu. Igra sa osnovne linije i snažni i precizni forhendi i bekhendi koji su i ranije krasili Đokovićevu igru bili su upotpunjeni sa sjajnim prvim servisom i iznenađujuće kvalitetnom igrom Đokovića na mreži. Dobra volej igra svakako će biti neophodna da se dođe do trofeja na ovom turniru.

Đokoviće je imao čak 35 direktnih poena, uz sjajan procenat uspešnosti posle pogođenog prvog servisa, a od 26 izlazaka na mrežu, u svoju korist rešio je čak 21. Srpski teniser će se u drugom kolu sastati sa Čehom Radekom Stepanekom koji je mnogo ozbiljnija prepreka od talentovanog, ali još uvek nedoraslog Hasea, ali uz ovakvu igru, čini se bar na prvi pogled, jedini koji može da mu parira je prvi reket sveta Federer i eventualno Lejton Hjuit s kojiim bi trebalo da se sastane u osmini finala.

XS
SM
MD
LG