Linkovi

Porodice u svetu šoubiznisa: Najpoznatiji izdanak Gvinet Paltrou


Kao kćerka TV producenta i režisera Brusa Paltroua i sproslavljene glumice Blajt Dener, ne iznenađuje to što je Gvinet Paltrou za životni poziv izabrala upravo glumu. Stekavši solidnu reputaciju dobitnika Oskara i vodećih glumaca svoje generacije, ovo se porodično drvo i dalje granalo u šoubiznisu. Gvinet se udala za frontmena benda Coldplay, Krisa Martina. Baš bi valjalo videti kojim će putem krenuti njihova deca!

Uprkos neusmnjivom uticaju u Holivudu, roditelji su Gvinet pokušali da odgovore od dasaka koje žovot znače, ali je ona bila odlučna. Bila je u pravu jer je, po mnogima, već zasenila slavu svojih predaka. Dobila je niz prestižnih nagrada, uključujući i Oskara za najbolju ulogu u filmu iz 1998. ‘Shakespeare in Love’. Imala je i nekoliko ljubavnih veza sa holivudskim zvezdama – poput Breda Pita i Bena Afleka.

Osvajanje nagrade Američke filmske akademije katapultiralo je među najbolje odevene dame Holivuda, a uskoro je postala i jedna od onih modnih ikona koje su su diktirale modne trendove. Baš kao što je to bio slučaj sa njenom majkom i Gvinet je već ostavila neizbrisiv trag u Holivudu. Njena porodica je dobila nagradu ‘Žene na filmu’ kojom je ovjekovječen doprinos majke i kćerke sedmoj umetnosti. Slavlje je bilo nepotpuno jer je Brus dve godine pre ceremonije izgubio bitku sa rakom. Gvinet je sve do njegove smrti imala vrlo prisan odnos sa svojim ocem.

“Kada smo ga doveli u bolnicu bilo je kasno jer je rak već bio metastazirao i zahvatio njegove bronhije, a mi to nismo znali, priseća se Gvinet Paltrou. ne znam, možda ima nešto veliko i elegantno u umiranju večnom gradu - Rimu”, kaže Paltrou.

Upoznajmo roditelje ili bolje reći – porodicu “Focker” Blythe Danner igrala je uz Roberta DeNira u oba nastavka romantične komedije. Blythe je srela i potom se udala za Brusa Paltrowa kada je počeo da režira predstave 1970-ih. Najbolje poznat kao producent TV serija ‘The White Shadow’. U njegovom poslednjem producentskom ostvarenju, filmu ‘Duet’, igrala je i kćerka Gvinet. Nakon što su se sreli na koncertu 2002. Gwyneth se udala za Chrisa Martina iz britanskog sastava Coldplay, na tajnom vjenčanju u Kaliforniji. Rodila je prvu kćerku Apple 2004. godine i sina Mosesa 2006. Veruje da Apple prilično liči na svog deda.

"Ne bih volela da nasledi moju nestprljivost, a ja sam je nasledila od oca. Ona je definitivno nasledila određene umetničke predispozicije, voli da igra, peva, a dobro joj idu i strani jezici. Moguće je da je na mene – loš matematičar, ali dobar umetnik", prognozira Gvinet Paltrou.

Nakon što je rodila prvo dete pojavila se u filmu 'Proof,' u kome se na svojevrsan način istražuje priroda odnosa očeva i kćeri. Uticajna porodica Gvinet Paltrou dala joj je vetar u leđa na startu holivudske karijere. Uz majku glumicu, oca koji je režirao i producirao, brata režisera i supruga – rok zvezdu, Gvinet Paltrou je svojoj deci dala pedigre da dosegnu i najveću slavu.

XS
SM
MD
LG