Linkovi

"Drim tim" potopio Devičanska Ostrva sa čak 64 poena razlike


Košarkaška reprezentacija SAD ostvarila je i drugu više negpo ubedljivu pobedu na kvalifikacionom turniru za olimpijske igre, koji se održava u Las Vegasu. Drugog dana takmičenja, izabranici Majka Kšiševskog deklasirali su selekciju Devičanskih Ostrva sa 64 poena razlike - 123:59.

Pitanje pobednika se naravno nije postavljalo nijednog trenutka, a osetnu razliku Amerikanci su stekli već u prvih nekoliko minuta, pre svega zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena, u čemu je prednjačio Majkl Red. Kobi Brajant, koji je juče proslavio 29. rođendan, napravio je dva brza faula i već u petom minutu napustio igru, ali ga je zamenio Red, koji je u narednih pet minuta ubacio 15 od svoja 22 poena. Identičan učinak imao je i Karmelo Entoni, dok su Majk Miler i Amari Stodemajer završili sa po 13 pogodaka. Najefikasniji u timu Devičanskih ostrva bio je Kevin Šepard sa 11 poena.

Selekcija SAD večeras je slobodna, a takmičenje po grupama završava tokom vikenda, kada se sastaje najpre sa Kanadom, a onda i sa Brazilom. U ostalim mečevima sinoć, pobede su ostvarili Argentina protiv Urugvaja (90:69), Kanada nad Venecuelom (80:73) i Portoriko protiv Paname (108:67). Slobodni su bili Meksiko i Brazil.

XS
SM
MD
LG