Linkovi

Šeik Sultan bin Kalifa, član kraljevske porodice doputovao u Crnu Goru


Šeik Sultan bin Kalifa, član kraljevske porodice koja vlada Ujedinjenim Arapskim Emiratima doputovao je sinoć u Crnu Goru kako bi se upoznao sa mogućnostima investiranja na području Budvanske rivijere.

Šeik, čije je pravo ime Sultan bin Kalifa bin Zajed al Nahajan koji je najstariji sin aktulenog predsjednika UAE zadužen za investicije i bankarstvo, pripada porodici Al Nahajan koja oko 250 godina vlada Abu Dabijem, najbogatijim od sedam emirata u Saudijskoj Arabiji.

Prema zvaničnoj Forbsovoj listi, jegov otac Kalifa bin Zajed al Nahajan je na trećem mjestu po bogatstvu, koje se procjenjuje na 20 milijardi USD.

Ovo je ujedno i najznačajniji investitor koji je do sada posjetio Budvu, sa jasno izraženom namjerom za ulaganje. Sultan je u Budvu došao na poziv potpredsjednika Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića.

Marović je sa njim razgovarao oko sat i predočio mu potencijale Budvanske rivijere, kao i mogućnosti ulaganja. Sastanak je bio više protokolarnog tipa, a danas će na sultnovoj jahti biti upriličen radni sastanak.

Kako saznajemo, razgovoru će prisustvovati Sultanov najbliži saradnik Ahmed bin Ali al Dahri, koji je na čelu njihove porodične banke.

Sultan će, kako je i sam kazao možda i produžiti boravak jer mu "se sve što je vidio mnogo sviđa". U neformalnom susretu sa znatiželjnicima, Sultan nije krio oduševljenje Budvom i ljepotama na koje je naišao.

Kraljevska porodica poznata je po ulaganjima u hotelsku industriju, a kako saznajemo, biće im ponuđene lokacije Jaz, Buljarica i Lučice. Nije isključena mogućnost da arapski plemići prošire i svoj bankarski kapital na Budvu koja im je, tvrde upućeni, izuzetno interesantna.

XS
SM
MD
LG