Linkovi

Privatna televizija Tolo emitovala snimak Nemice otete u Kabulu


Privatna avganistanska televizija Tolo emitovala je danas snimak nemačke državljanke juče otete u Kabulu, na kojem ona traži od vlasti da ispune zahtev njenih otmičara i oslobode "nevine zatvorenike".

Žena, koja se predstavila kao Kristina Majer, rekla je da je dobro, zatim pročitala poruku na lokalnom dijalektu i engleskom, u kojoj se traži "oslobađanje zatvorenika". Na snimku oteta Nemica sedi, na glavi ima belu maramu, a pored nje je jedan od omičara sa belim turbanom i pokrivenog lica.

Otmičar je ponovio da za "Kristinino oslobađanje" traže da avganistanski predsednik Hamid Karzai oslobodi "nevine zatvorenike". Imena tih zatvorenika biće, kako je rekao, naknadno saopštena preko privatnih televizija. Otmičar je rekao i da nije pripadnik talibana, već "specijalne mreže".

Ovo je prvi zahtev otmičara od juče, kada su četiri naoružana napadača otela nemačku državljanku iz jednog restorana brze hrane u glavnom gradu Avganistana. Televizija Tolo nije saopštila kako je došla do video materijala. Zvaničnik policije u Kabulu Ali Šah Paktiaval isključio je mogućnost da su talibani odgovorni za otmicu 31-godišje nemačke državljanke, ali nije želeo da kaže ko stoji iza otmice.

XS
SM
MD
LG