Linkovi

Ekstremisti objavili snimak pogubljenja zvaničnika ministarstva odbrane


Organizacija iračkih pobunjenika objavila je danas na internetu da je pogubljen zvaničnik iračkog ministarstva odbrane, optužen da je saradjivao s američkim snagama u Iraku. Na objavljenom snimku Ala Aboud Fartous Diab je priznao da je bivši oficir vojske i da je radio u ministarstvu, a otmičari su pokazali njegovu ličnu kartu, kao i značku koja omogucuhje ulazak u Zelenu zonu, dobro čuvni rejon u Bagdadu gde su smešteni iračka vlada i ambasada SAD.

"Božja presuda je sprovedena protiv ovog odmetnika", rekao je jedan od otmičara posle pogubljenja u skladu sa shvatanjem ekstremnih islamista u Iraku da oni koji saradjuju s američkim snagama nisu više muslimani i da ih stoga treba ubiti.

Snimak, čija se autentičnost za sada nije mogla proveriti, pojavio se na internet staranici na kojoj se često objavljuju materijali i saopštenja ekstrmističkih islamskih grupa. Veruje se da je snimak objavila organizacija Ansara al-Suna, saveznici ali i rivali al-Kaide, koja operiše uglavnom na severu Iraka. Ta grupa je preuzela odgovornost za niz napada na američke trupe, strane civile i Iračane koje smatra kolaboracionistima.

XS
SM
MD
LG