Linkovi

Dve Južnokorejke koje su oslobodili talibani stigle u svoju zemlju


Dve Južnokorejke koje su oslobodili talibani stigle su u svoju zemlju, a saopšteno je da su u međuvremenu napravljeni izvesni pomaci u pregovorima za oslobađanje preostalih 19 talaca koje i dalje drži pobunjenička grupa u Avganistanu.

Kim Džin(32) i Kim Kjung-ja (37) koje su kidnaperi oslobodili početkom sedmice, prošle su medicinski pregled u Avganistanu pre nego što su krenule kući. One su izrazile nadu da će da "bezbedno biti pušteni i preostali članovi tima", prenose agencije.

Oslobođenje žene bile su deo južnokorejske grupe od 23 crkvenih dobrovoljaca koji su prošlog meseca kidnapovani u južnom Avganistanu.Dvojicu muškaraca iz te grupe su ubili kidnaperi, a 14 žena i još pet muškaraca i dalje drže talibani u zatočeništvu.

Ubijeno pet Avganistanaca

U razmeni vatre NATO vojnika i talibanskih pobunjenika u istočnom delu Avganistana ubijeno je pet civila, a još pet su ranjena, među kojima i dva Talibana.

Saopšteno je da su NATO snage naletele na bombu, pre nego što su se našli na udaru vatre i minobacačkog napada, bez preciziranja mesta gde se okršaj dogodio.

Predstavnici NATO snaga izrazili su žaljenje zbog slučajnog ubistva i ranjavanja avganistanskih civila u "nesrećnom incidentu", navodi se u saopštenju i ističe da su "svi potrebni napori napravljeni kako bi se obezbedila najbolja medicinska nega ranjenih Avganistanaca". Nema podataka o eventualno stradalima među koalicionim snagama, prenijele su agencije.

XS
SM
MD
LG