Linkovi

Da li je reputacija tinejdžerke Lindzi Lohan narušena lošim vladanjem?


Neposlušnoj tinejdžerki Lindzi Lohan nije trebalo mnogo da počne osvitati na naslovnicama ovdašnjih tabloida - problemi sa telesnom težinom, provod i noćni život, porodična drama i svađe sa brojnim slavnim ličnostima. Kao bogata tinejdžerka lupala je skupocjene automobile, bila hospitalizovana zbog iznemoglosti i kritikovana u javnosti zbog nezainteresovanosti za filmsku karijeru. Ipak, ako išta zna, Lindzi Lohan zna kako da se ponaša u skladu sa reputacijom bogatog deteta. Njena uloga u rimejku porodične komedije ‘Freaky Friday’ bio je početak njene uloge u velikim blokbasterima. Snašavši se vrlo dobro u ulozi divlje devojčice koja zameni tela sa svojom majkom, Lindzi je proširila bazu obožavalaca i postala regularna meta žute štampe.

Film je bio komercijalni uspeh. Zaradio je više od 111 miliona dolara u bioskopima širom sveta. Lindzi je potom dobila nešto drugačiju ulogu 2004. u filmu ‘Mean Girls’ u kome je istraživala karakter sukoba tinejdžera u srednjim školama sa nešto skupljim ulaznicama. Film je bio vrlo dobro primljen od publike, što je cementiralo kvalitet zvezde Linzi Lohan, čak i izvan njene tinejdžerske baze ljubitelja.

Uspeh je brzo privukao medijske reflektore na njen profesionalni, ali i na privatni život, uključujući buran noćni život, bračne probleme njenih roditelja i drastičan gubitak težine. Upravo taj veliki gubitak kilograma, tokom 2005. praćen je navodima o njenoj ovisnosti o drogama i bolimiji. Te godine završila je u blonici zbog iscrpljenosti. Česta gošća na holivudskim zabavama, Lindzi je noćne klubove neretko pohodila sa drugim bogatim devojčicama – poput Nikol Riči i Paris Hilton. Nakon filmskog uspeha, njena reputacija divlje tinejdžerke sasvim je zasenila nesporan filmski i muzički talenat.

Potom je usledila uloga u rimejku ‘Herbie: Fully Loaded’. Nadala se da će joj doneti tranziciju ka zrelijim ulogama. Popularnost joj je omogućila širi izbor, pa je odlučila da se okuša u dramama koje su bile namenjene odrasalim. Sve da bi barem malo izmenila postojeći imidž. Lindzi međutim nije prestajala da se zabavlja. U to vreme je od Džejmsa Robinsona, šefa produkcijske kuće Morgan Krik, dobila otvoreno pismo u kome je oštro napao zbog neprihvatljivog ponašanja na sceni tokom snimanja jednog od filmova.

Njen film iz 2006. ‘Just My Luck’ predstavljao je prelaz u novu fazu – nešto ozbiljnijih uloga, a i publika je to opet lepo primila. Ocene kritike za ulogu u filmu 'Bobby' o atentatu na senatora i predsedničkog kandidata Bobija Kenedija u Los Anđelesu, bile su odlične. U tipičnom stilu bogatog deteta Lindzi je godinu dana živela u luksuznom hotelu “Chateau Marmont” i svakako celo to vreme bila je standard novih trendova u holivudskim devojačkim krugovima. Ipak, njena reputacija, barem do najnovijih skandala u vezi sa uzimanjem droge i vožnje u alkoholisanom stanju, nije narušena lošim vladanjem.

XS
SM
MD
LG