Linkovi

Predsjednik PZP Nebojša Medojević: Teško do crnogorskog DOS-a


Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je da je crnogorska opozicija na najvažnijem testu u istoriji, na kome će pokazati da li je sposobna da se ujedini, prevazidje podjele i postane valjana alternativa vlasti. Medojević je rekao da neće biti lako okupiti raznorodnu opoziciju koja je još pod pritiskom očekivanja da postane crnogorski DOS.

"Ovo je važan test na kojem opozicija treba da pokaže da li je spremna da se prikaže kao valjana alternativa ovoj vlasti i da je sposobna da preuzme državne poslove", rekao je Medojević.

On smatra da je crnogorska opozicija na najvećem ispitu u istoriji višepartijskog sistema koji treba i da pokaže da li ukupna politička elita može da probleme rješava na evropski način i da prepozna nacionalne interese i promoviše partijske u mjeri u kojoj oni ne štete državi. Medojevoć je ocijenio da je PZP na crnogorskoj političkoj sceni unijeo "nove talase".

"Mi se konfrontiramo politički, ali gradjani to skoro da ne osjećaju, što znači da je, ipak, napravljen jedan veliki politički korak u pravcu evropskog rješavanja problema", ocijenio je Medojević.

Po njegovim riječima, opozicija je evropskim modelom politike postigla veliki uspjeh, jer je mirnim putem uspjela da natjera vlast da odustane od referenduma o ustavu i privoli je da pregovara sa opozicijom o uslovima za usvajanje vrhovnog pravnog akta dvotrećinskom većinom u parlamentu.

XS
SM
MD
LG