Linkovi

Beri Bonds oborio rekord Henka Arona


Verovatno ne samo sportska vest dana u Sjedinjenim Državama tiče se bejzbola i rekorda koji je Beri Bonds konačno oborio. Udarač San Francisko Džajantsa sinoć je ostvario 756. houm-ran u karijeri i prestigao legendarnog Henka Arona. Međutim, ni noć velikog slavlja nije prošla bez kontroverze oko Bondosvog navodnog korišćenja sterioda.

Ostvario je houm-ran kod kuće …

Beri Bonds je ušao u istoriju na jedinom stadionu gde mu ne zvižde svaki put kad se pojavi. U San Francisku, posle vatrometa, usledillo je slavlje, i to u sred ininga.

"Ovo mi znači mnogo i mom ocu, hvala za sve", jedava je izustio Bonds.

Čak i čovek čiji je rekord Bonds oborio, voljeni Henk Eron, čestitao je novom rekorderu.

"Vreme je da se sklonim i poželim sve najbolje Beriju i njegovoj porodici posle ovog istorijskog uspeha", kazao je Aron.

Navijači koji su prisustvovali istoriji bejzbola nisu gubili vreme, bacili su se na kupovinu stvari sa brojem 756.

Svo oni bili su uz svog junaka dok je godinama optuživan za doping.

«Ovaj rekord nije umrljan, nimalo i tačka», rekao je Bonds.

Istorijsku lopticu uhvatio je Met Marfi … ali za razliku od one kojom je Mark Megvajer srušio rekord u jednoj sezoni, koja je prodata za preko 3 miliona dolara, procenjuje se da ova neće vredeti ni blizu, zbog doping skandala. Međutim sigurno neće biti ni malo za 22 godišnjaka koji se slučajno našao na utakmici i ušao u istoriju U noći kada je Beri Bond udario 756. houm-ran.

XS
SM
MD
LG