Linkovi

Tojotin hibridni automobil koji se napaja direktno iz električne mreže


Vozila te vrste obično imaju akumulatore koji se napajaju iz priključka za struju i pokreću elektro-motor, dok im benzinski motor služi samo ukoliko se akumulator isprazni. Ovakvi automobili obično mogu da se kreću duže se elektro-motorom nego standardni hibridi, poput Tojotinog modela Prius.

Najnoviji Tojotin hibrid možete da napajate iz električne mrže kod kuće. On je snabdeven nikl-hidridnim akumulatorom, kakav ima i standardni Prius, i ima radijus kretanja na struju od 13 kilometara, što je duže od Priusa i drugih sličnih modela. Tojota je prvi proizvodjač koji je dobio dozvolu japanske vlade da obavi testove na novoj vrsti hibrida. Masovna proizvodnja ovakvih hibridnih vozila za sada je onemogućena visokom cenon akumulatora i njihovom efikasnošću, što smanjuje radijus kretanja vozila. Prizvodjači nastoje da poboljšaju tehnologiju dok kupci tragaju za alternativnim rešenjima zbog zaštite prirodne sredine i visokih cena benzina.

Glavni inženjer Tojote, Jošikazu Tanaka, kaže da bi ovo vozilo moglo da izmeni način na koji ljudi napajaju svoje automobile gorivom,

“Automobili na električni pogon su za sada skupi i nisu praktični za napajanje, pošto ono dugo traje. Ali, sa ovim modelom, biće lakše posedovati ekološko vozilo. Sami vlasnici mogu da doprinesu zaštiti prirodne sredine pošto sami napajaju vozilo strujom. Oni sami učestvuju u korišćenju čiste energije. Mi mislimo da će to predstavljati prekretnicu,” kaže Tanaka.

Tojota ima prednost u odnosu na druge kompanije pošto več ima 10-godišnje iskustvo u proizvodnji hibridnih vozila. Pored popularnog Priusa, Tojota proizvodi i hibridne verzije svojih modela Kamri i Leksus i ima za cilj da do 2010. prodaje oko million hibridnih vozila godišnje. Sadašnje hibridne modele alternativno pokreću elektro i benzinski motori. Oni nemaju potrebu za napajanjem pošto njihove akumulatore pune benzinski motori. U junu ove godine, Tojota je objavila da je do sada ukupno prodala milion hibridnih vozila otkako je počela proizvodnja Priusa pre deset godina.

Dženeral Motors radi na svom novom hibridnom modelu Volt, koji će se takodje napajati iz električne mreže i očekuje da će ga izneti na tržište do 2010. Ford je ovog meseca sklopio ugovor sa firmom Edison o testiranju sličnog tipa vozila kako bi pokrenuo njegovu masovnu proizvodnju. Ford je bazirao dosadašnja istraživanja na svom hibridnom modelu Escape, ali nije objavio kada namerava da počne masovnu proizvodnju novog modela na napajanje.

XS
SM
MD
LG