Linkovi

Sukob maskiranih napadača i pripadnika policije na putu Lučane-Končulj


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić izjavio je da je u obračunu policije i maskiranih napadača na putu Lučane-Končulj poginuo jedan napadač. On je rekao da je istraga u toku i da će tek biti utvrđen identitet napadača koji je poginuo a da trenutno pripadnici Žandarmerije pretražuju teren u potrazi za ostalim napadačima.

"U subotu oko 21.55 sati na magistralnom putu Bujanovac-Končulj- Gnjilane, na mestu zvanom Brisić, dogodilo se višestruko razbojništvo. Napadači su bili u crnim uniformama, lice im je bilo prekriveno fantomkama a bili su naoružani automatskim oružjem i zoljama. Oni su napadali automobile koji su prolazili tom deonicom puta", kazao Jočić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je naglasio da su bili napadnuti i građani albanske i srpske nacionalnosti i dodao da se, prema nezvaničnim informacijama u jednom automobilu koji je napadnut nalazio predsednik Partije demokratskog prosperiteta Preševa Junus Musliju. Nakon što je na lice mesta došla patrola policijske stanice Bujanovac napadači su otvorili vatru na njih, rekao je Jocić i dodao da je ubrzo došao i odred Žandarmerije koji je odgovrio na paljbu.

"Došlo je do vatrenog okršaja koji je trajao dvadesetak minuta", istakao je ministar unutrašnjih poslova i dodao da je najmanje deset lica učestvovalo u napadu tokom kojeg je na policiju bačeno više bombi ali i raketni bacač.

Prema njegovim rečima, u tom delu Srbije je ranije postojala jedna kriminalna grupa - "Končuljska grupa" koja je vršila razbojništva na takav način ali za sada se ne može sa sigurnošću reći da li je i ovaj napad njihovo delo ili ne.

"MUP i policija Srbije će na svaku provokaciju i napad, makar on bio razbojništvo ili nešto drugo odgovoriti svim sredstvima da bi zaštitila imovinu, žzivote i mir građana u ovom delu Srbije", rekao je Jočić.

XS
SM
MD
LG