Linkovi

Najtrofejniji klub u NBA ligi predstavio novu "udarnu trojku"


Najtrofejniji NBA klub Boston vraća se na staze stare slave. Posle godina tavorenja i više od dve decenije od poslednje 16. šampionske titule, Seltiksi su za mesec dana od tima sa drugim najgorim skorom u ligi postali veliki favorit na Istoku. Jedan od najboljih šutera NBA lige Rej Alen stigao je na dan drafta, a juče je košarkaš Bostona zvanično postao i možda najraznovrsniji igrač najajče lige sveta – Kevin Garnet.

Prilikom predstavljanja, kojem su prisustvovali i njegovi novi saigrači Pol Pirs i Rej Alen, ili kako su ih američki mediji nazvali – "velika trojka", Garnet je izjavio da ga je upravo razmena na dan drafta, kada su Seltiksi angažovali Reja Alena, privolela da prihvati selidbu u Boston.

"Mislim da je ovo verovatno moja najbolja prilika da osvojim prsten. Zato sam je prihvatio i tu sam, u dresu sa brojem 5", rekao je Garnet.

Kapiten najtrofejnijeg NBA kluba Pol Pirs bio je uzbuđen.

"Znam da će obojica dati maksimum da ovo profunkcioniše i zaista se pomalo osećam kao da sam ponovo ruki", rekao je Pirs.

Pored trojice zvezda, pred medije su izašli i generalni menadžer Deni Ejndž i trener Dok Rivers. Ejndž nije želeo da komentariše na koliko godina je Garnet produžio ugovor, ali je potvrdio velike ambicije Seltiksa.

"Mi smo sada u situaciji u kojoj nam se čini da u narednih par godina imamo šansu da budemo vrlo poseban tim i radujemo se tome", zaključio je Ejndž.

Prema nezvaničnim informacijama, Garnet je produžio ugovor na još tri godine, po isteku preostale dve koje je imao sa Minesotom, i biće u Bostonu bar do 2012. godine. Vrednost novog trogodišnjeg ugovora je navodno 60 miliona dolara.

XS
SM
MD
LG