Linkovi

U Avganistanu pronadjeno telo Sung-mina drugog ubijenog taoca


Ministarstvo spoljnih poslova Južne Koreje potvrdilo je danas da je jedan 29-godišnji muškarac drugi talac iz te zemlje kog su u Avganistanu ubili talibani. Avganistanske vlasti jutros su pronašle telo šim Sung-Mina, bivšeg informatičara koji je bio volonter u jednoj južnokorejskoj hrišćanskoj grupi. Talac je ubijen u ponedeljak, posle isteka nekoliko ultimatuma koje su talibani dali vlastima Avganistana za puštanje osam talibanskih zarobljenika.

Talibani su jutros postavili novi ultimatum za puštanje 21 taoca iz Južne Koreje, upozoravajući da će početi da ubijaju taoce ukoliko do sutra u 9.30 po srednjoevropskom vremenu avganistanske vlasti ne oslobode talibanske zatvorenike.

"Ukoliko administracija u Kabulu i vlada Koreje ne daju pozitivan odgovor na naš zahtev oko oslobadjanja talibanskih zatvorenika do sutra u 12.00 , počećemo da ubijamo taoce", rekao je agenciji Rojters portparol talibana Kari Mohamad Jusuf.

Talibani su 19. jula oteli 23 južnokorejskih volontera, na putu Kabul-Kandahar. Jednog taoca su ubili prošle srede, a drugog juče.

Jedna osoba poginula u samoubilačkom napadu u Kabulu

U samoubilačkom napadu automobilom bombom u Kabulu, jutros je poginula jedna osoba a više ljudi je ranjeno, medju njima i tri američka vojnika, saopštile su policija i koalicione snage. Napad je izveden u blizini vojnog kampa "Feniks", koji služi kao centar za obuku avganistanskih snaga, a meta je bilo vozilo medjunarodnih snaga, rekao je zamenik načelnika policije Zalmaj Orijahil.

Koalicione snage, pod komandom SAD, potvrdile su da su tri vojnika ranjena, ali nisu navele koje su oni nacionalnosti. Od 15.000 vojnika koalicionih snaga, 13.000 su Amerikanci. Poslednji samoubilački napad je izveden 17. juna u centru Kabula,
kada je poginulo 35 ljudi, uglavnom policajaca. Odgovornost za taj napad preuzeli su talibanski pobunjenici.

XS
SM
MD
LG