Linkovi

Severni Vaziristan: U eksploziji bombe ekstremisti ubili tri vojnika


U eksploziji bombe postavljene pored puta i napadu pobunjenika na bezbednosne snage u blizini avganistanske granice, poginula su tri pakistanska vojnika, dok su petorica ranjena. Zvaničnici su danas saopštili da je napad izveden 20 kilometara južno od Miran Šaha, glavnog grada severnog Vaziristana, gde su pobunjenici prekinuli mirovni sporazum sa vladom.

Kamion u kome su se nalazili vojnici pograničnog korpusa naišao je na minu na putu između mesta Bani i Razmak, koji su kasnije blokirale bezbednosne snage u potrazi za napadačima. Portparol pakistanske vojske Vahid Aršad kazao je da su u eksploziji bombe aktivirane iz daljine četvorica vojnika lakše ranjena. On je dodao i da je posle napada privedeno sedam ljudi.

Kasno sinoć, dve rakete pogodile su logor vojske i paravojnih snaga u blizini Miran Šaha i ubile trojicu vojnika. U blizini mesta Bani, pakistanski vojnici ranili su civila koji se vozilom približio njihovom konvoju, misleći da je reč o bombašu samoubici.

Talibani ubili najmanje 10 radnika obezbeđenja

Najmanje 10 radnika privatne firme za obezbeđenje poginulo je kada je konvoj te firme upao u zasedu talibanskih pobunjenika, saopštilo je avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Lokalni zvaničnik je rekao da je reč o američkoj firmi, a portparol talibana je potvrdio da su pobunjenici postavili zasedu. Napad je izveden na putu Kabul-Kandahar, u provinciji Zabul. Prema rečima komandanta saobraćajne policije Džailana Hana, tom prilikom ubijeno je 13 radnika obezbeđenja i pet talibana. Potrparol provincijskog guvernera Gulabšaha Alihaila je rekao da je ubijeno sedam radnika obezbeđenja, a da je pet ranjeno.

XS
SM
MD
LG