Linkovi

Žene su - kada govorimo o novim video igricama - već sad najbolje mušterije


Tradicionalno lice video igara se menja. U nameri da privuku nove igrače, neki od glavnih proizvođača upotpunjuju sadržaj novim bojama i pristupom koji je atraktivniji pripadnicama lepšeg pola. Apetit za brzu i dinamičnu akciju, ali i pokrete koji mame poglede i uzdahe – uvek će biti tu, ali proizvođači sada kažu kako muškarci nisu jedina grupa igrača. Pokrenuta uspehom novih platformi ova trideset milijardi dolara vredna industrija okreće se polako lepšem polu.

U poslednjoj reklamnoj kampanji kompanije Nintendo, pojavila se holivudska zvezda Nikol Kidmen da promoviše novu igricu “Obučavanja mozga”. Eksperti kažu da takve igrice privlače žene koje preferiraju socijalno angažovanije teme. Menadžer kompanij Electronic Arts, Šeron Najt kaže da su dame potencijalno više zainteresovane za razgovor, socijalna zbivanja i odnose među ljudima."

Okretanje prema običnijim igricama kako ih zovu, evidentno je i na rafovima prodavnica. Popularni naslovi uključuju i Nintendogs, igricu u kojoj se igrač takmiči u brizi o kućnom ljubimcu. Takođe popularna je Nintenova gimnastička greda koja omogućava igraču da uistinu vežba. Imajući u vidu da žene uglavnom kupuju potrepštine za kuću, portparol prodajnog lanca "Game" Sajmon Sofi, kaže da je samo pitanje dana kada će preuzieti primat u kupovini video igrica.

"U poslednjih nekolikoko godina, mnogo je više igrica nemenjenih damama. I taj trend se nastavlja jer su žene, a time i proizvođači, više fokusirane na muziku i ples. Ranije je tematika igrica bio sport, vožnja, akcija, avantuara ili neka pucnjava."

Pored toga, naglasak je izraženo stavljen na ružičastu boju. Za proizvođače softvera – industrija videoigrica postaje sve veća.

Šeron Najt iz kompanijeElektronic Arts kaže da je nova generacija videoigrica, posebno Nintendova konzola Wii, umnogome pomažu da se demografska struktutra igrača proširi. Sada se mnogo više žena i porodica uopšte priključuje svetu video igara, što je idealna prilika da im se dodatnim sadržajima izađe u susret, kaže Šeron Najt.

Žene su - kada već govorimo o novim video igricama, već sad najbolje mušterije.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG