Linkovi

Sudija američke profesionalne košarkaške lige nameštao utakmice!


Sudija američke profesionalne košarkaške lige Tim Donahi nalazi se pod istragom Federalnog biroa, pošto se sumnja da se kladio na utakmice na kojima je sudio i tako uticao na njihov rezultat, objavili su američki mediji u noći između petka i subote.

Zvaničnik njujorške policije izjavio je da je Donahi počeo da namešta utakmice u poslednje dve sezone, kada više nije mogao da plati svoje kockarske dugove. Sudija je, navodno, svesan dokaza koji su prikupljeni protiv njega i policija očekuje da će se optuženi dobrovoljno predati.

Kako navodi sajt ESPN, čelnici NBA lige su rekli da nemaju komentar povodom skandala, ali da tesno sarađuju sa FBI i da se "neće štedeti u pokušaju da se dođe do istine i pravde". Istraga koja je počela pre više od godinu dana samo je deo veće policijske akcije protiv njujorškog podzemlja. Pored Donahija, FBI želi da pronađe i sve umešane, koji su zaradili stotine hiljade dolara. Tim Donahi je 13 godina bio NBA arbitar. Sudio je 704 ligaške utakmice i 15 plej-of mečeva, a učestvovao je i u društveno-korisnoj akciji NBA lige "Čitaj da bi postigao".

XS
SM
MD
LG