Linkovi

Dulić: Srbija mora da ima pravo na specijalne veze sa Republikom Srpskom


Predsednik skupštine Srbije Oliver Dulić izjavio je danas u Banjaluci da Srbija priznaje Bosnu i Hercegovinu kao celovitu državu, ali i da insistira na pravu da sa Republikom Srpskom uspostavlja specijalne i paralelne veze.

"Prošlo je vreme emotivnih veza, došlo je vreme pravih i čvrstih veza koje moraju da postoje izmedju našeg naroda koji se nalazi u dve različite države", kazao je Dulić nakon sastanka sa predsednikom parlamenta Republike Srpske Igorom Radojičićem.

On je kazao da u narednom periodu treba insistirati na sprovodjenju Sporazuma o specijalnim i paralelnim odnosima izmedju Srbije i Republike Srpske, posebno delu koji se odnosi na ekonomsku saradnju. Dulić je poručio da će raditi i na poboljšanju odnosa Srbije sa Federacijom BiH, jer samo tako, kako je naglasio, "ovaj region može da krene napred".

Predsednik parlamenta Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da se nastavlja tradicija dobre saradnje prethodnih saziva parlamenata Republike Srpske i Srbije, dodajući da bi u narednom periodu trebalo da bude intenzivirana saradnja ne samo skupštinskih rukovodstava, već i poslaničkih klubova i skupštinskih radnih grupa. Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić danas se obratio i poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

XS
SM
MD
LG