Linkovi

Artemije: Neprihvatljiva bilo koja rezoluciju koja za cilj ima odvajanje Kosova


Vladika raško-prizrenski gospodin Artemije ocenio je danas, u ekskluzivnom razgovoru za Glas Amerike, da je neprihvatljiva bilo koja rezolucija koja podrazumeva narušavanje teritorijalnog integriteta Srbije. On je oštro kritikovao i poslednji, peti predlog rezolucije o kojoj se danas raspravljalo u Savetu bezbednosti, ocenom „da ista ima za cilj da...

...“obesnaži rezoluciju 1244, nekom bilo kakvom rezolucijom koja bi tobože mogla da prodje kroz Savet bezbednosti i da posle toga na osnovu te nove rezolucije donose odluku o nezavisnosti Kosova. U novoj rezoluciji se ne pominje nikakav integrtet odnosno nikakva teritorijalna pripadnost Kosova Srbiji kao što je to u rezoluciji 1244“.

„Mislim da nikakva rezolucija, koja pokušava na takav način da realizuje jednu nečasnu politiku, da opravda nečije obećanje, dato pre nekoliko godina, da će dobiti nezavisno Kosovo, ne moze da prodje“.

„Licno smatram da Savet bezbednosti, jeste mesto gde treba da se rešavaju medjunarodni konflikti, ali na osnovu i medjunarodnih povelja, principa i dogovora, onoga što važi za ceo demokratski svet! Ako to poštuje i primenjuje i Savet bezbednosti, onda se može tražiti rešenje pod njegovim okrljem. Ako Savet bezbednosti ne poštuje te medjunarodne principe onda je jednostavno i on diskreditovan da se bavi rešavanjam takvih pitanja. Njegova rešenja, čak i ako bi bila doneta odluka o nezavisnosti Kosova, Srbija to ne bi prihvatila i neće prihvatiti“.

XS
SM
MD
LG