Linkovi

Danas vam predstavljamo film «Licence to Wed-Dozvola za venčanje»


U najnovijoj holivudskoj romantičnoj komediji Mendi Mor i Džon Krasinski igraju mladi par koji ne može da dočeka svoje venčanje; ali pre toga moraju da prođu kroz intenzivni pripremni kurs koji je osmislio njihov sveštenik, koga tumači nepopustljivi Robin Vilijams.

Otac Frenk doživeo je da previše parova koje je venčao na kraju završe u groznoj brakorazvodnoj parnici. Stoga, kada se njegova dugogodišnja parohijanka Sejdi zaljubi uBena, Frenk kaže da će mu biti drago da obavi ceremioniju, ali da najpre mora da se uveri da će zavet shvatiti ozbiljno.

Otac Frenk kaže da će mu biti drago da obavi ceremoniju … ali da najpre mora da se uveri da će zavet koji će oboje položiti – shvatiti ozbiljno.

"Pre nekoliko godina uveo sam pripremni kurs za brak u našoj crkvi. Na kraju kursa, ukoliko ja mislim da niste spremni, ili ukoliko ga ne završite, ja imam pravo da otkažem venčanje. Samo želimo da budemo sigurni da donosite apsolutno ispravnu odluku jer vaša sreća u budućnosti zavisi od toga"

S obzirom da mladi par nema mnogo vremena do zakazanog datuma, Otac Frenk ih na brzinu upoznaje sa stvarima kao što su kako rešiti prepirku ili kako je to biti roditelj. Ovo drugo koristeći par vrlo grotesknih robota sa likom beba. Robin Vilijams iz ličnog iskustva zna da ovaj inače lagani film zalazi i u neke ozbiljne teme, … ali u svetu romantične komedije, sve mora da se završi sa 'živeli su srećno do kraja života'.

«Mislim da se nadate tome, kao što se svako nada da će posle venčanja sve biti u redu. Za sve one koji smo program odradili dva puta, kako mi kažemo 'preživele' – mislim da svi želimo da brak uspe. Želite li da znate o čemu se ovde radi? Šta bi oni trebalo da znaju što bi moglo da im pomogne, da kako Frenk kaže 'povećaju šanse za opstanak'.»

Usput Vilijams se ludo zabavljao, ali je zbog okovratnika koji nosi kao sveštenik morao da vodi računa da ne pretera:

«Morate da se malo kontrolišete. Morate da budete smešni, ali i da shvatite da postoje granice. Iako sam video sveštenike koji su bili vrlo otvoreni u nekim situacijama, jer zaista mogu da budu otvoreni koliko god žele ukoliko to posluži svrsi – ovaj lik ima određeni nivo pristojnosti. Ideja duhovnog savetovanja u vezi sa bakom je dug program i ovaj lik može da bude i smešan i iskren, da se igra, ali i da bude provokativan.»

Džon Krasinski, jedan od glumaca u vrlo popularnoj američkoj verziji britanske TV serije "The Office", igra mladoženju Bena. On kaže da je saradnja sa Vilijamsom bila i ostvarenje sna i veliki izazov.

«On radi ono što niko drugi ne može. Čak ne možete ni da učite od njega. Ono što sam ja naučio od njega jeste kako da budem profesionalac i da svaki dan na posao dolazim sa entuzijazmom. A što se tiče toga budem oštrouman i brz, to ne ide baš tako. On je jedina osoba koja to može i ne možete da mu 'ukradete' šalu, jer nikada nećete moći da je interpretirate kao on.»

Mendi Mor tumači ulogu Sejdi i, uprkos činjenici da i njen lik ima svoje komične momente, ona kaže da je bila dovoljno pametna da ne pokušava da se takmiči sa Vilijamsom i Krasinskim.

“Srećna sam što je Džon bio tu i mogao je na neki način da obuzda tu energiju Robina Vilijams. Njih dvojica su komičari takod a su se dosta dobro zabavljali, a meni je pripala uloge devojke koja sedi u ćošku, aplaudira i kikoće se.”

Na samom početku odlučila sam da ostanem u pozadini i da šale prepustim njima. To ionako nije moja uloga u filmu, ali sa njima dvojicom nema šanse da izdržite a da se ne nasmejete i to po pravilu u najnezgodnijim trenucima. Ja sam uvek bila ta zbog koje je moralo da se prekine snimanje, jer bi Robin nešto totalno improvizovao i ja bih pukla od smeha.

Mendi Mor takođe ističe da joj uopšte ne smeta to što će publika očekivati, štaviše zahtevati da njena Sejdi i Ben koga igra Krasinski na kraju ipak ostanu zajedno.

«Ja sam tipična devojka koja obožava komedije o odnosima između muškarca i žene i romantične komedije. Cenim to što se otprilike zna kakav će biti kraj i očekujemo da se likovi na kraju pronađu i izglade razlike između sebe. Možda to nije nešto najrealnije, ali to je ono zbog čega idete u bioskop ... da se na neki način izgubite u fantaziji koju stvaraju filmovi.»

U "Dozvoli za venčanje" igra i Kristin Tejlor kao nesrećno razvedena sestra od Sejdi. Reditelj je Ken Kvapis, i dok se film dešava u Čikagu, najveći deo scena sniman je na lokacijama od Britanske Kolumbije u Kanadi, preko Južne Kalifornije do Jamajke i njenih luksuznih i vrlo fotogeničnih plaža.

XS
SM
MD
LG