Linkovi

Ana u četvrtfinalu Vimbldona, ispali Jelena i Janko


Ovogodišnji Vimbldon polako postaje noćna mora, kako za organizatore, tako i učesnike. Drugi dan zaredom kiša je u potpunosti poremetila program trećeg Grend Slem turnira sezone, tako da je u dve najvažnije kategorije završeno svega sedam mečeva. Srpski predstavnici nisu imali posebno uspešan dan, pošto se jedino Ana Ivanović plasirala u četvrtfinale, dok su Jelena Janković i Janko Tipsarević eliminisani. Duel Novaka Đokovića i Nikolasa Kifera koji je prekinut juče, nije završen ni danas. Trenutni rezultat je 1:1 u setovima, pošto je Nemac dobio drugi set u taj-brejku (8-6), iako je Đoković vodio sa 6-3 u tom delu igre.

Šesta nositeljka Ana Ivanović provela je skoro dva sata na terenu broj dva pre nego što je uspela da savlada 11. u žrebu, Ruskinju Nađu Petrovu. U meču koji je kiša prekidala četiri puta bilo je 6:1, 2:6 i 6:4 za Ivanović, koju u narednoj rundi očekuje 18-godišnja Čehinja Nikol Vaidisova. Vaidisova je priredila iznenađenje eliminacijom Francuskinje Ameli Morezmo, koja je branila titulu osvojenu prošle godine.

Na terenu broj jedan, Jelena Janković i 18. nositeljka Merion Bartoli takođe su prekidane četiri puta, ali je Francuskinja uspela duže da zadrži koncentraciju i posle 1:1 u setovima (3:6, 7:5) dobije odlučujući sa 6:3. Bila je to druga pobeda za Bertoli u duelu sa Jelenom Janković, i donekle osveta za debakl koji je doživela prošlog meseca u Parizu, kada joj je Janković u četvrtom kolu Rolan Garosa prepustila samo dva gema.

Ovogodišnji Vimbldon završen je i za Janka Tipsarevića, koga je u četvrtom kolu, na terenu broj tri posle nešto manje do dve sata igre pobedio Španac Huan Karlos Ferero. Bilo je 7:5, 6:3 i 7:6 (5) za 20. nosioca, a presudio je mnogo veći broj neiznuđenih grešaka Tipsarevića. Dvadeset-trogodišnji Beograđanin će bez obzira na poraz od ponedeljka biti plasiran oko 50 mesta na ATP-rang-listi što mu je najbolja pozicija u karijeri.

XS
SM
MD
LG