Linkovi

Toni Snou: SAD pojačale bezbednosne mere na aerodromima


SAD su pojačale bezbednosne mere na aerodromima posle današnje eksplozije na
glazgovskom aerodromu i pronalaženja bombi u jednom automobilu u Londonu, saopstila je danas Bela kuća. Portparol Bele kuće Toni Snou rekao je da nema naznaka pretnji u SAD, kao i da federalna vlast nije obznanila najveći stepen pripravnosti.

Snou je, međutim, rekao da će radi povećanja opreznosti biti povećan broj bezbednosnih zvaničnika na aerodromima, kao i da putnici mogu očekivati kašnjeja letova, posebno na većim aerodromima.

"Nema znakova bilo kakve posebne ili verodostojne pretnje za SAD, nema promene na opštem bezbednosnom nivou."

Snou je dodao da je Uprava za bezbednost saobraćaja, federalna agencija nadležna za bezbednost na američkim aerodromima, preduzela neke pojačane mere opreza.

"Verovatno ćete videti te mere u povećanom prisustvom agenata ispred terminala", rekao je Snou i dodao da bi putnici dodatne mere mogli osetit kroz duži period čekanja aviona.

Osvrćući se na incidente u Velikoj Britaniji, Snou je rekao da ti događaji daju razlog za neophodnu predostrožnost. Dodatne mere predostrožnosti na americkim aerodromima dolaze uoči 4. jula, nacionalnog praznika Dana nezavisnosti, kada se očekuje više putnika.

XS
SM
MD
LG