Linkovi

Treći dan Vimbldona uspešan za srpske predstavnike


Treći dan takmičenja na ovogodišnjem Vimbldonu bio je izuzetno uspešan za srpske teniserke i tenisere. I dok je Ana Ivanović končano odigrala svoj prvi meč, Jelena Janković i Janko Tipsarević plasirali su se u treće kolo.

Najubedljivija je bila Janković, kojoj je protiv Slovakinje Jarmile Gajdosove bilo potrebno svega 48 minuta za ubedljivih 6:1 i 6:1. Ana Ivanović je prvi set protiv Mađarice Cink dobila sa 6:0 posle samo 18 minuta igre, ali je drugi trajao čak 84 minuta, a šesta teniserka sveta dobila je taj-brejk sa 7:3. Janko Tipsarević je kao i u prvom kolu morao da igra pet setova, a ne računajući pauze zbog kiše na terenu broj 8 proveo je ukupno dva sata i 41 minuta. Dvadeset-trogodišnji Beograđanin lako je dobio prva dva seta 6:3 i 6:2, onda izgubio taj-brejk trećeg (7:3) i četvrti (6:3), ali se sabrao u odlučujućem setu i nije dozvolio da Francuz Sera napravi potpuni preokret. Bilo je 6:2 za Tipsarevića, koga u trećem kolu očekuje 5. nosilac Fernando Gonzales. Pre dve nedelje, u vrlo neizvesnom meču na turniru Kvins kluba, Gonzales je pobedio 7:6, 4:6 i 7:6.

Sledeća rivalka Jelene Janković biće pobednica duela između Grkinje Danilidu i Čehinje Safarove, dok Ivanović u drugom kolu ide na Amerikanku Mejlen Tu.

XS
SM
MD
LG