Linkovi

Kina drugo po redu najveće tržište automobila na svetu


Proizvodjači automobila nastoje da prošire svoje operacije u Kini kako bi iskoristili rekordni porast prodaje vozila u toj zemlji. Kina je prošle godine zamenila Japan kao drugo po redu najveće tržište automobila na svetu, a analitičari očekuju da će se taj trend nastaviti pošto rastuća kineska ekonomija povećava kupovnu moć gradjana i dovodi do veće potražnje za luksuznim artiklima.

Za proizvodjače automobila, Kina je novi hoizont - najbrže rastuće tržište na svetu sa milionima novih kupaca. Šarlot Rilme je glavni menadžer švedskog trgovinskog saveta.

“Postoji čitav novi sloj kineskog društva. Oni rade i zaradjuju dosta, a žive kod roditelja i veoma ih privlače strani proizvodi. Zbog toga su takodje i veoma privlačne mušterije za strane kompanije. Onu kupuju robe u vrednosti od 300 milijardi juana, odnosno 40 milijardi dolara godišnje.”

Oni takodje kupuju i dosta automobile. Prošle godine je u Kini prodato sedam miliona novih automobile. Očekuje se da će ove godine taj broj premašiti osam i po miliona. Švedska kompanija Volvo očekuje da će ove godine udvostručiti svoju proizvodnju. Potpresednik kompanije, Leks Keršemakers, kaže da je u Kini dobar brend ključ za uspeh.

“Možete da vidite ljude koji nose robu sa poznatim brendovima – od naočari za sunce do džinsa - i to im je veoma važno. Volvo ima dobru reputaciju u Kini i ono što bi trebalo da uradimo je da nastavimo da gradimo na tome.”

Mada je konkurencija žestoka, prodavac automobila Edi Lai kaže da kineski potrošači vole da kupuju kola kojima će pokazati koliko su uspešni i koliko su u toku sa modernim trendovima.

“Ekonomija raste i društvo se razvija, a mladi se trude da oponašaju zapadna društva, poput Amerike i Evrope. Radi se o statusnim simbolima putem kojih mlada generacija dokazuje koliko je uspešna i inteligentna i stavlja do znanja da očekujue više od društva,” kaže Lai.

Proizvodjači nastoje da iskoriste te trendove, povećavajući proizvodne kvote. Dok se fabrike zatvaraju u Severnoj Americi i Evropi, nove fabrike niču gotovo svakodnevno u Kini. Analitičari procenjuju da bi prodaja automobila u Kini mogla da dostigne 20 milijardi vozila do 2020. godine.

XS
SM
MD
LG