Linkovi

Danas vam predstavljamo novi animirani film “Surf’s Up”


Novi animirani film bavi se uzbudljivim svetom surfinga, ali glavni likovi nisu uobičajene preplanule, mišićave figure sa svetskih plaža. U pitanju su pingvini, i to pingvini-surferi.

Mladi pingvin Kodi Maverik nikada se nije osećao kao kod kuće na ledu Antarktika. On bi mnogo radije jahao na talasima na svojoj dasci za surfovanje kućne izrade, naravno – napravljene od leda. Kodi medjutim uvidja da je za ostvarenje nekog sna potreban težak rad,čak i ako to podrazumeva da radite nešto što volite.

Kada dobije priliku da se nadmeće na velikom takmičenju u surfingu na tropskom ostrvu Pen-Gu, koje inače sumnjivo podseća na severnu obalu havajskog ostrva Oahu, Kodi nalazi nove prijatelje, medju kojima je i pile-surfer Džo, kome je glas pozajmio Džon Hider.

Kodi se uz to zaljubljuje u lepu čuvarku plaže, Lani, koju glumi Zui Dešanel. Kodiju je glas pozajmio glumac Šaja Labaf, koji kaže da je jahanje na talasima idealno za temu odrastanja koja karakteriše film SURF’S UP.

“Postoji nešto magično u surfovanju i činjenici da su to talasi energije koji se kreću kroz vodu. U kojem drugom sportu možete da jašete na talasima energije? To je, ako bolje pogledate, čudesna stvar, i nije u pitanju samo sport već čitav životni stil. Surfovanje vas menja, omekšava. Baš kao što ljudi izlaze sa časova joge preobraženi, tako vidite ljude kako dolaze sa plaže i surfinga, i njihov mentalitet je promenjen.”

Džef Bridžis koji je odrastao surfujući na obali Malibua u južnoj Kaliforniji, uneo je svoje poznavanje tog sveta u lik koji sinhronizuje – opuštenog starijeg pingvina koji, isprva nerado, postaje mentor nepromišljenom mladom Kodiju.

“Moj lik je neko ko je u mladosti imao nešto što je voleo, i nekako je to izgubio. On provodi ostatak života žaleći za tim i pokušavajući da povrati to osećanje. Mislim da je to veoma stara priča sa kojom mnogi mogu da se poistovete. I onda upoznaje mladog pingvina koji prolazi kroz nešto slično, i kroz medjusobni odnos oni uče jedan drugog i saznaju nešto o životu. To je lepa priča.”

Pored zanimljivih likova, “SURF’S UP” veoma upečatljivo prikazuje kako to izgleda biti na vrhu nekog talasa, uz neverovatne snimke kamere koje su prema rečima jednog od dvojice reditelja, Krisa Baka, kompjuterski animatori stalno usavršavali.

“Odmah na startu smo rekli sebi – ako ne možemo da uradimo talase kako treba, ceo film pada u vodu. Ali već od ranih testova, momci iz kompjuterske animacije su nas oborili s nogu, i stalno su govorili: “ovo nije ništa, nismo još zadovoljni” i neprekidno su usavršavali svoje efekte.”

SURF’S UP su zajednički režirali Kris Bak i Eš Brenon, a pravi šampioni u surfovanju Keli Slejter i Rob Makado bili su im tehnički savetnici.


XS
SM
MD
LG