Linkovi

Đoković u polufinalu, Zimonjić u finalu miksa na Rolan Garosu


Srpski tenis imaće tri predstavnika u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa. Dan posle velikog uspeha Jelene Janković i Ane Ivanović, najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se među četiri najbolja na drugom Grend Slem turniru sezone i pridružio svojim sunarodnicama.

Šesti nosilac i najmlađi preostali učesnik Frenč Opena bio je prilično ubedljiv protiv Rusa, Igora Andreeva, koji je kao 125. igrač sveta bio najniže rangirani četvrtfinalista u poslednjih osam godina. Na kraju, posle dva sata i 12 minuta igre bilo je 6:3, 6:3 i 6:3 za 20-godišnjeg Beograđanina.

Na samom početku nije sve izgledalo tako dobro po Đokovića, jer mu je Andreev već u prvom gemu oduzeo servis. Međutim, ispostavilo se da je to bio i jedini brejk za Rusa u čitavom meču. Đoković je odmah uzvratio, a zatim još jednom "brejknuo" Andreeva u osmom gemu i lako osvojio prvi set na svoj servis. U drugom setu, 6. nosilac je napravio brejk u prvom i devetom gemu, a zatim i odmah na startu trećeg seta, posle čega je samo čuvao svoj servis do kraja. Đoković je iskoristio već prvu meč loptu i obezbedio prvo polufinale na Rolan Garosu za jednog Srbina i treće polufinale Grend Slema ukupno, s obzirom da je Slobodan Živojinović bio među četiri najbolja na Austrelijen Openu 1985. i godinu dana kasnije na Vimbldonu.

Naredni rival Đokovića biće dvostruki šampion Rolan Garosa, Španac Rafael Nadal, koji je još lakše pobedio zemljaka Karlosa Moju6:4, 6:3 i 6:0. Nadal u Parizu ima skor 19 pobeda – bez poraza, a u međusobnim duelima sa Đokovićem vodi sa 3-1.

Uspeh srpskih tenisera na Rolan Garosu svakako upotpunjuje i najiskusniji među njima Nenad Zimonjić. Najbolji dubl igrač Srbije plasirao se u finale u konkurenciji mešovitih parova sa Slovenkom Katarinom Srebotnik, sa kojom je prošle godine osvojio titulu na Frenč Openu. Šesti nosioci će se za pehar boriti protiv osmih u "kosturu" francusko-izraelske kombinacije Natali Deši i Endi Ram. Taj meč igra se sutra na terenu Filip Šartrije, odmah posle dva polufinala ženskog singla, Ivanović – Šarapova i Janković – Enan. Nešto kasnije na terenu Suzan Leglen Zimonjić i Santoro, 4. nosioci u konkurenciji parova, igraju polufinali meč protiv Čeha - Dluhija i Viznera.

XS
SM
MD
LG