Linkovi

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa


Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je danas savladao Španca Fernanda Verdaska sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6. Đoković, šesti nosilac na turniru, nije imao mnogo problema sa 51. igračem na ATP listi koji ga je ranije dva puta pobedio.

U prvom setu poveo je sa 4:1, a onda lako završio ovaj deo igre sa 6:3. U drugom setu, poveo je sa 3:0 i 4:0, ali je onda dopustio da se potivnik razigra i da smanji na 5:3. Međutim, to je bilo sve što je Verdasko ucinio u ovom setu.

Treći set je bio najneizvesniji. Igrači su osvajali poene na svoj servis i posle 2:2 izjednačena igra se nastavila do kraja. Đoković je poveo sa 5:4, Verdasko izjednačio na 5:5, srpski teniser ponovo poveo, ali je odluka pala tek u taj-breku.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u sredu će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv 125. igrača sveta Igora Andrejeva iz Rusije. Andrejev je iznenadio 16. nosioca u Parizu Markosa Bagdatisa sa Kipra i 19. tenisera sveta pobedio sa 3:1, po setovima 2:6, 6:1, 6:3, 6:4. Đoković se sa Andrejevim sastao samo na ovogodišnjem turniru u Estorilu, koji je potom i osvojio.

XS
SM
MD
LG