Linkovi

Njujork izvanredno mesto za kupovinu svežeg voća i povrća


Njujork je poznat po brodvejskim predstavama i savršenim restoranima. Medjutim, gradjani Njujorka će vam reći da je to takodje izvanredno mesto za kupovinu svežeg voća i povrća. Na zelenim pijacama prodaje se sve - od dinja do sirupa od javora. Nakon više od tri decenije, ove pijace su promenile način na koji gradjani Njujorka pazare, jedu i kuvaju.

Kupci su raznoliki poput povrća i voća. Na ovoj su pijaci svi - od izvršnih direktora sa Vol strita do studenta i glavnih kuvari vodećih restorana. Svi oni dolaze po sveže proizvode. Ovo je jedna od 40 pijaca rasutih širom Njujorka, na kojoj gradjani mogu da kupe voće i povrće direktno od uzgajivača. Dejvid Hjuz je menadžer na pijaci na Junion skveru:

On kaže da je ”zelena pijaca otvorena da bi farmeri mogli da donesu svoje proizvode i prodaju ih bez nakupaca.“

Mušterije su oduševljene svežinom asortimana, ali i samim konceptom zelene pijace. Medjutim, za mnoge, kupovina na Zelenim pijacama ima i drugu svrhu - podršku lokalnim farmerima. Mušterijama prija i to što trguju na putu od posla do kuće. Za mnoge gradjane Njujorka zelene pijace predstavljaju i delić prošle ere, kad su se u srcu Njujorka nalazile bašte i male farme. I mada su ti dani davno prošli, zelene pijace gradjanima Njujorka donose ukus koji podjeća na život u prirodi.

XS
SM
MD
LG