Linkovi

Muzičar Bob Geldof jedan dan glavni urednik nemačkog lista “Bild”


Najčitaniji nemački dnevnik “Bild” angažovao je muzičara Boba Geldofa, čuvenog aktivistu u borbi protiv siromaštva u svetu, da na jedan dan bude glavni urednik tog lista, čime je najnovije izdanje popularnog tabloida pretvoreno u apel za pomoć Africi.

U autorskom članku u današnjem “Bildu”, irska rok zvezda je apelovala na nemačke lidere da okončaju patnje na afričkom kontinentu. Na prvoj strani najprodavanijeg nemačkog dnevnika, koi ima milione čitalaca u Evropi, objavljena je fotografija izgladnelog deteta u Africi dok se ujedno poziva na sprovodjenje mera kako bi se rešio problem.

U današnjem izdanju takodje su objavljeni tekstovi koje su napisali predsednik SAD Džordž Buš, nemačka kancelarka Angela Merkel, bivši američki predsednik Bil Klinton, i bivši generalni sekretar UN, Kofi Anan. Apel Boba Geldofa podržale su i slavne ličnosti kao što su Džordž Kluni, Met Dejmon, Bono, nemački supermodel Klaudija Šifer i druge zvezde. Geldolfova akcija usledila je nekoliko dana pošto je nezavisna grupa koja prati slanje pomoći Africi prijavila da svetske vlade ne ispunjavaju svoja obećanja afričkim zemljama.


XS
SM
MD
LG