Linkovi

San Antonio na korak od finala, Đinobili izludeo "Delta Centar"


Košarkaši San Antonija nalaze se na korak od plasmana u finale NBA plej-ofa, pošto su sinoć u Solt Lejk Sitiju pobedili Jutu – 91:79 i poveli sa 3-1 u seriji koja odlučuje o šampionu Zapadne konferencije.

Izabranici Greg Popovića imaće priliku da već sutra uveče u svojoj dvorani obezbede plasman u veliko finale, četvrti put od 1999. godine, a svaki put do sada osvajali su titulu. Što se tiče košarkaša Jute, koji su se - posle pobede od 26 razlike u trećem meču - nadali da mogu da naprave prokret, sada će morati da trijumfuju u San Antoniju samo da bi ostali u igri, što nije jednostavno kada se zna da tim Džerija Slouna nije pobedio u "AT&T Centru" još od pomenute 1999. godine.

Za razliku od prethodna tri duela u seriji, protekle večeri u "Delta Centru", bilo je neizvesno sve do sredine poslednje četvrtine, kada su gosti boljom egzekucijom počeli da se "odlepljuju". Ključni čovek prve pobede Sparsa u Solt Lejk Sitiju ove sezone bio je Manu Đinobili, koji je 15 od ukupno 22 poena postigao u poslednjoj četvrtini, od čega 11 sa linije slobodnih bacanja. Argentinac je iznuđivanjem faulova do ludila dovodio kako protivničke igrače, tako i navijače, a na kraju su zbog reakcija na sudijske odluke isključeni najpre trener "džezera" Džeri Sloun i obično vrlo staloženi veteran domaćih Derek Fišer. Tim Dankan je ubacio 19 poena, Toni Parker 17, a Fabrisio Oberto 11, uz 11 skokova. Kod domaćih, najefikasniji je bio Deron Vilijams sa 27 poena i 10 asistencija, a jedni sa dvocifrenim učinkom pored njega bio je Karlos Buzer, sa 18 poena i 9 skokova.

Večeras se igra četvrta utakmica finala Istoka, u kojoj Klivlend dočekuje Detroit, po svemu sudeći bez Lerija Hjuza, koji je u prvoj četvrtini trećeg duela povredio levo stopalo i propustio je današnji šuterski trening. Umesto njega u startnoj postavi biće ili ruki Denijel Gibson ili veteran Erik Snou. Trenutno, Pistonsi vode sa 2-1 u seriji.

XS
SM
MD
LG