Linkovi

Američki proizvođač aviona Boing, ovih dana ušao u novu eru


Američki proizvođač aviona Boing, ovih dana je ušao u novu eru, završivši konačno sastavljanje svog prvog Drimlajnera 787. To je prvi novi model ovog proizvođača posle više od deset godina. Kompanija je već dobila stotine porudžbina iz inostranstva za ovu letelicu srednje veličine, za koju Boing tvrdi da je lakša i da troši manje goriva.

Sve dok se novi avion prvi put ne vine u vazduh, kompjuterske animacije su jedininačin da se Drimlajner 787 vidi u akciji. Ali kada se uđe u Boingove probne pogone u Sijetlu, shvati se zbog čega je ovaj američki proizvođač aviona primio dovoljno porudžbina da bude zaposlen sve do 2013. Potpredsednik za proizvodnju Stiv Vestbi, kaže da lak kompozitni materijal i novoprojektovani motori omogućuju da ovaj avion srednje veličine troši 20 odsto manje goriva.

«Ne bih rekao da je iko pomišljao da će cena goriva, uključujući i gorivo za avione, biti ovoliko visoka. Zbog toga je ovo veoma privlačna letelica za naše mušterije», kaže potpredsednik Boinga.

Pored ekonomičnosti, Boing kaže da je projektovao avion imajući na umu i udobnost putnika. Inženjeri su ustanovili da zahvaljujući povećanju pritiska u kabini na manjim visinama i povećanju vlažnosti, putnici izlaze iz aviona mnogo odmorniji i opušteniji. Čak i veličina prozora ima značaj. Inženjer Majk Sinet kaže da 787 ima veće prozore i automatsko zatamnjivanje okna – umesto zavesa.

«Putnik će sa bilo kog mesta u avionu moći da vidi horizont. To je prećutna, neiskazana potreba koju ima većina ljudi», kaže Sinet.

I umesto buđenja pod oštrim neonskim osvetljenjem, inženjer kabinskih sistema Šon Saliven kaže da specijalno projektovane svetiljke mogu da imitiraju prirodno svetko.

«Možemo da napravimo da se sunčeva svetlost pomalja u donjim delovima kabine i da se pojačava prema centru koji je svetliji. Tako da simulirate različite stepene osvetljaja», kaže Saliven.

Inženjeri tvrde da nova letelica ima više prostora po vertikali, veći prostor za noge, veće prtljažnike iznad glava i šira sedišta. Takođe, 787 leti brže od modela slične veličine. Ali za sada, Boing kaže da će ove kompjuterske animacije morati da zadovolje sve interesente sve dok Drimlajner prvi put ne poleti – za otprilike godinu.

XS
SM
MD
LG